Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Per Gessle gör storvinst på 25 miljoner kronor – häpnadsväckande försäljningen

09 jun, 2022, 20:00 
AvIndra Nordemar

Det var inte illa...

Annons
Här är Sveriges 5 rikaste!Brand logo
Här är Sveriges 5 rikaste!

Artisten Per Gessle, 63, är en av våra mest folkkära artister genom tiderna. Som en av frontfigurerna i både Roxette och Gyllene tider har han inte bara lyckats ta svenska folket med storm, utan även blivit populär utanför landets gränser.

Men det är inte bara musiken som ligger honom varmt om hjärtat. Gessle har även en förkärlek till bilar – och inte vilka bilar som helst. Ferrari ska det vara.

Ja, den förmögenhet han byggt genom åren har gjort att han lyckats skaffa sig en och annan sportbil av det exklusiva märket. Men nu säljer han en av dem – och gör mångmiljonvinst.

Per Gessle säljer lyxåket – 25 miljoner i vinst

Gessle äger två sällsynta Ferraribilar och har nu sålt en av sina så kallade LeFerrari. Stjärnan köpte den 2014 för en prislapp på hisnande 15 miljoner kronor.

Annons

Enligt Hallandsposten, som var först med att rapportera om försäljningen, finns det bara 499 exemplar i världen av modellen och på auktion har den tidigare sålts för 40 (!) miljoner kronor.

Enligt tidningen ska Gessle ha sålt bilen till en Ferrarihandlare i Arlöv utanför Malmö, och om prissättningen stämmer ska han ha gjort en vinst på 25 miljoner kronor.

Men den han sålde vara "bara" näst bäst. Hemma i Tylösand står en ännu dyrare LeFerrari.

"Ingen tjejmagnet"

Men trots att vrålåken inte direkt går att missa på gatorna, är Per Gessle rätt blygsam med sin förmögenhet och bilsamling.

– Per pratar aldrig om sina bilar, han bara kör dem, har stjärnans manager Marie Dimberg sagt till Expressen.

Många kanske tror att sådana bilar är så kallade "tjejmagneter", men enligt popstjärnan är det snarare tvärtom – det är männen som flockas runt hans lyxbilar och tar selfies.

– Jag trodde ju att de här bilarna var tjejmagneter. Det är de inte alls, har han berättat i Skavlan.

Foto: TT

Annons