Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Per Gessles galna lyxköp – som han håller från frun

18 okt, 2020, 17:00 
Per Gessle och Åsa Nordin Gessle
Det är få som kan slå Per Gessle när det kommer till lyxbilar. Hans tio Ferraris är värda en hel förmögenhet, som han inte delar med sin fru.
Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 42?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 42?

Han är en av Sveriges mest folkkära artister, med otaliga hits från dels sin solokarriär men också med Gyllene tider och Roxette. Framgången har varit lukrativ för Per Gessle, som enligt Expressen hade ett kapital på över 300 miljoner i det egna bolaget förra året. Då är inte ens pengarna som han tjänade under 2019 års avskedsturné med Gyllene tider inräknade.

Utåt sett är Per Gessle en ödmjuk man som lever ett tillbakadraget liv, han gillar inte att få allt för mycket uppmärksamhet i medierna utan för honom är det musiken och familjen som gäller. Han bor tillsammans med frun Åsa Gessle och sonen Gabriel i Halmstad, staden där han är uppvuxen och älskar, i en villa värd mer än 25 miljoner. Han är också något av en bilentusiast. Hela 16 fordon har han i garaget och favoriten är Ferrari.

Prislappen på Per Gessles senaste Ferrari – 16 miljoner

Han har hunnit samla på sig tio stycken i alla möjliga olika modeller! Bland de senaste hittar vi den exklusiva Ferrari Monza SP2, en specialmodell av vilken det endast byggs 500 exemplar och bara trogna Ferrarikunder får köpa. När Zlatan dök upp i en bil av just den modellen i Stockholm tidigare i våras skapade det stor uppståndelse bland bilentusiaster i hela stan. Vad går den loss på då? Jo, enligt Car Magazine låg priset på dryga 16 miljoner kronor, en riktig dyrgrip även för att vara en Ferrari med andra ord.

Per Gessles stora intresse för Ferraribilar
Per Gessles intresse för Ferraribilar går långt tillbaka, här är han med Michael Schumachers bil under spanska Grand Prix:en år 2000.

Men Per Gessle nöjde sig inte där utan har även en Ferrari 488 Pista tillverkad i år. Med den uppsättningen bilar i garaget behöver han inte oroa sig för att inte hinna fram i tid iallafall!

Annons

Per Gessle har även sett till att skydda sina älskade bilar, och det mesta av hans övriga tillgångar, i händelse av en eventuell skilsmässa. I ett äktenskapsförord har paret Gessle fastslagit att de delar på de gemensamma bostäderna men de andra tillgångarna behåller de själva.

Annons