Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Per Skoglund tillsagd i Nyhetsmorgon efter känsliga frågan: "Kanske mest är du..."

26 jan, 2024, 13:00 
Per Skoglund

Per Skoglund fick sig en skopa ovett i Nyhetsmorgon efter en fråga om kön.

Annons

Per Skoglund är den store spjuvern i Nyhetsmorgon. Han har en flängig, glad stil som många uppskattar.

Men ibland får även den gode Per mothugg. Så skedde när han intervjuade Sabine Kagebrant.

Per Skoglund tillsagd i Nyhetsmorgon

Sabine är ett välkänt namn inom travet – som är Pers stora passion i livet. Hon tränar succéhästen Joviality, ett femårigt sto som sprungit in 24 miljoner kronor under sin karriär, enligt Expressens travreporter Jonathan Larsson.

Annons
Per Skoglund
Per – vilken spjuver!

Nu ska Joviality tävla i anrika Prix d'Amerique på Vincennes utanför Paris. Vinnaren får ungefär fem miljoner kronor, plus äran.

Kvinnliga framgångar är tyvärr sällsynta i Prix d'Amerique. Den senaste kom 1995, när Helen A Johansson vann som kusk.

Nu kan Sabine bli första kvinnliga tränare att vinna loppet. Men när Per tar upp detta i intervjun i Nyhetsmorgon markerar Sabine tydligt.

– Nej, det är kanske mest du som påminner en om sådana saker. Jag vill bara vara med hästen och när vi är tillsammans är vi bara två individer som vill göra vårt bästa utan att tänka på vilket kön vi har, säger Sabine till Per, som fattar läget snabbt och backar.

Annons

Tar hjälp av Goopen

Sabine och Joviality har fått en riktigt erfaren kusk till loppet: Björn Goop. Enligt vissa den störste kusken som svensk trav någonsin sett.

– Jag litar på min magkänsla, man får heller inte sväva i väg allt för mycket. Jag har väldigt många bra människor runtom mig att ta stöd av också. Men man får lyssna mycket på sig själv. Det känns också jättetryggt att Björn ska köra, han har kört flera gånger och även vunnit tre gånger. Det är en enorm bedrift som inte ska underskattas, säger Sabine.

Annons