Pernilla Månsson Colt hittade kärleken på jobbet

Tareq Taylor, Pernilla Månsson Colt och John Taylor i Trädgårdstider.

Tareq Taylor, Pernilla Månsson Colt och John Taylor är programledare för Trädgårdstider.

Den folkkära programledaren Pernilla Månsson Colt hittade kärleken på jobbet, och de håller än!

Programledaren Pernilla Månsson Colt har varit ett kärt ansikte för de svenska tv-tittarna under lång tid, framför allt efter sina sex säsonger med Antikrundan och nu tar hon med tittarna till olika familjers hem i programmet Husdrömmar. Själv lever hon ett tillbakadraget liv med kärleken sedan 24 år tillbaka – som hon träffade på jobbet, berättar hon för Expressen.

Pernilla Månsson Colt: "Det var kärlek på arbetsplats"

– Vi träffades på jobbet, när jag var programledare och Stellan trummis i programmets husband. Det var kärlek på arbetsplats, säger Pernilla till tidningen.

Sedan dess har förhållandet vuxit sig allt starkare, och trots vissa svårare tider är deras kärlek alltid starkast i slutändan.

– Det är klart att vi har varit med om ”ups” and ”downs”, men vi är på en ganska behaglig och lugn plats nu. Jag ser inga mörka, otäcka moln närma sig.

– Man är härligt medelålders och tycker att det är okej att lägga sig tidigt. Att gå på krogen en lördagskväll känns inte lockande, inte ens när man bestämt det. Behovet att ha det skönt hemma är stort. Vi känner varandra på djupet.

Pernilla Månsson Colt i Trädgårdstider.

Trädgårdstider med Pernilla Månsson Colt har blivit ett populärt program i tablån på SVT. Foto: Max Tellving

Programmet betyder mycket under corona

Under våren har hon jobbat med programmet Trädgårdstider, som blivit mer och mer populärt, en ynnest enligt Pernilla.

– Det är en massiv våg av kärlek från tittarna. Jag blir nästan generad när jag tänker på reaktionen. Programmet handlar inte bara om att man mår bra av att påta i jorden. Det ger också en känsla av att solen skiner och våren är här. Särskilt i år kan jag känna att det är ett superviktigt program. Det ger inspiration, något att gräva ned händerna i, men också underhållning. Det behövs en timme när man får se vackra blommor och människor som i viss mån tramsar lite. När det värsta tramset är bortklippt kan till och med jag dra lite på munnen.

Foto: TT/SVT

LÄS MER: Pernilla Månsson Colt bryter ihop i TV

LÄS MER: Pernilla Månsson Colts tuffa beslut - efter diskrimineringen