Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Pernilla Månsson Colt ryter ifrån – efter författarens hårda ord: "Inte förbrukat gods"

16 aug, 2023, 15:30 
Minna Sarpaneva
Pernilla Månsson Colt
Foto: TT

TV-profilen ger svar på tal.

Annons
Så träffades Pernilla Månsson Colt & Stellan ColtBrand logo
Så träffades Pernilla Månsson Colt & Stellan Colt

Pernilla Månsson Colt, 56, är ett bekant ansikte i TV-rutan för många svenskar. Programledaren har synts i ett flertal produktioner, däribland Husdrömmar, Trädgårdstider och hon är även producent för SVT:s långkörare Antikrundan.

Nyligen gästade hon P4 Extra där hon bland annat pratar om karriären, och hon passar även på att sätta ner foten mot författaren Jan Guillou, 79.

Pernilla Månsson Colts stora förändring

Genom åren har vi sett Pernilla Månsson Colt i flera olika frisyrer och hårfärger, men tidigare i somras tog hon beslutet att sluta färga håret.

I inlägget skriver hon bland annat att hon försökt dölja sin naturliga hårfärg, som hon kallar "silverblond", sedan hon var 30, men att hon har fått nog av det.

Istället väljer hon att acceptera sitt gråa hår, något hon har hyllats stort för.

Ryter ifrån – efter Jan Guillous utspel

Pernilla har synts i rutan under många år, och fler kommer det att bli. I P4 Extra berättar hon bland annat om när hon, på mitten av 90-talet, gjorde programmet Månsson och media.

Annons

Författaren Jan Guillou ska i samband med det ha sagt att SVT-anställda över 50 behandlades som förbrukat gods, något Månsson Colt inte håller med om.

– Jag kan säga så här, jag vet inte om han hade rätt i det. Jag är ju glad att jag fick det där jobbet och att jag fick fortsätta och alltihopa. Men jag tror att trenden idag är inte lika, alltså 50-åringar är inte förbrukat gods idag, säger hon och fortsätter:

– Jag kan inte svara på om det var så då heller eftersom jag tillhörde de som var 25 och ville in. Jag upplevde det inte som att det inte var ett motstånd utan tvärt om. Det var ju svårt att ta sig in, särskilt om man ville hålla på med samhällsjournalistik som jag ville.

Pernilla, som inte räds att åldras lägger dessutom till:

– Jag har till exempel en bättre karriär nu tycker jag, när jag är över 50. Än vad jag hade fram till att jag var 40, säger hon till P4.

Annons