Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Pernilla Månsson Colt slutar – lämnar med omedelbar verkan: ”Allt gott har ett slut”

22 maj, 2024, 12:30 
Pernilla Månsson Colt kommer nu med ett trist besked.
Annons

Många drömmer om en topptrimmad trädgård. Alla sitter dock inte inne på gröna fingrar och behöver hjälp med tips och tricks för att få till prunkande blommor, välansade buskar och grönskande plommonträd.

Här bryter Pernilla Månsson Colt ihop efter orden i tvBrand logo
Här bryter Pernilla Månsson Colt ihop efter orden i tv

Då är det ju kanon att man kan få hjälp programledaren Pernilla Månsson Colt och hennes team (trädgårdsmästaren John Taylor, inredaren Malin Persson och kocken Adam Aamann) i det populära SVT-programmet Trädgårdstider.

Där delar de med sig av sin kunskap, berättar vad man kan göra för att få en trädgård som lyser grönt och kommer med värdefulla tips om hur man bevarar en fräsch trädgård under alla årstider.

Trädgårdstider
John Taylor, Malin Persson, Pernilla Månsson Colt och Adam Aamann i Trädgårdstider.Christoffer Lomfors

Pernilla Månsson Colt om Trädgårdstider

Trädgårdstider står stadigt i tv-tablån. Faktum är att programmet varit pass uppskattat att det sänts i hela 16 säsonger, vilket vittnar om att det är ett program som går hem i de svenska tv-hemmen.

Annons

Kanske är det kemin mellan SVT-profilerna som ligger bakom framgångsreceptet? För om det är något som genomsyrar programmet så är det ”vänlighet”.

– Det skulle vara tillåtande, inte så mycket pekpinnar, och det skulle vara en skön vibe. Det där har följt med oss sedan dess, även om vi inte uppmanar folk att sitta och pimpla vin så har vi kvar den sköna stämningen. Det är inte ”så här måste du göra” utan ”så här kan man göra", säger Pernilla i en intervju med Svensk Dam.

Trädgårdstider försvinner

Men nu kommer Pernilla Månsson Colt och resten av trädgårdsgänget med ett tråkigt besked. Årets säsong är över och programmet försvinner nu från tv-tablån.

”Allt roligt har ett slut och så även Trädgårdstider.Ikväll visas sista programmet för säsongen och vilken säsong vi haft, som vi kämpat!Vi har byggt, grävt, odlat, lagat mat, sått, rensat och preppat”, skriver gänget i en kommentar på Instagram.

Tittarna är så klart väldigt ledsna över beskedet.

”Alltid tråkigt när det tar slut! Tycker det har varit roligt att ha Adam med och höra lite mer danska på svensk tv och smörrebrödstävlingen förstås!” skriver en person.

”Å kommer sakna detta program som är mitt favorit program Jag hoppas det kommer en ny omgång nästa år”, skriver en annan.

Foto: TT/Instagram

Annons