Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Pernilla Månsson Colts besked om Antikrundan – efter nyheten om SVTs sparpaket

06 okt, 2023, 05:30 
Louise Wibergh Lenti
Pernilla Månsson Colt
I en intervju med Svensk Damtidning kommenterar Pernilla Månsson Colt läget på SVT.
Annons

Pernilla Månsson Colt är känd som programledare och tv-producent. Vi har sett henne i flertalet inredningsprogram och har sedan 2009 fått följa med henne bland blommor och blad i ”Trädgårdstider”.

Hon är även producent för det folkkära programmet Antikrundan som funnits med oss ända sedan 1989.

Här bryter Pernilla Månsson Colt ihop efter orden i tvBrand logo
Här bryter Pernilla Månsson Colt ihop efter orden i tv

Sparpaketet på SVT dubblas

Det är ingen nyhet att mediabranschen har det svårt just nu. Alla mediehus, stora som små, har tvingats göra stora nedskärningar och anpassa sig efter sparpaket. Under onsdagen gick SVT ut med att de nu tvingas fördubbla sitt tidigare nämnda sparpaket på 100 miljoner till 200 miljoner kronor.

Detta innebär i praktiken att 70–80 tjänster försvinner i huset. SVT:s vd Hanna Stjärne bekräftar även i en intervju med SVT att det tyvärr även kommer behöva dras in program:

Annons

– Vi har försökt skona nyheter och program. Det kommer vi inte klara nu. Det blir besparing på redaktioner, på redaktionell personal. Vi kommer inte klara det här utan uppsägningar, säger hon till SVT.

Detta har givetvis medfört orolighet hos tittarna hemma i stugorna. Vilka program är det som försvinner?

Pernilla Månsson Colt: "Program kan behöva bytas ut"

I en intervju med Svensk Dam berättar Pernilla nu om framtidsutsikterna för Trädgårdstider och Antikrundan.

– Jag vet ju såklart inte men jag har svårt att tänka mig… Som jag har förstått så är vi som jobbar med till Antikrundan inte så oroliga alls. Det ska mycket till att man liksom rör det programmet.

Hon betonar dock att hon själv inte har någon större insyn gällande sparpaketet men att det inte är något som företagsledningen flaggat för.

Annons

– Det klart att det är många program som kommer att bli påverkade – men att man inte ska få se Antikrundan på grund av detta det tror jag inte man behöver vara rädd för alls. Några sådana signaler finns inte över huvud taget, säger hon.

Pernilla Månsson Colt, Antikrundan
En glad och peppad Pernilla under inspelningen av Antikrundan i somras.

Gällande Trädgårdstider låter hon inte lika självsäker:

– Ja program kan ju behöva bytas ut av en massa anledningar såklart men som det är nu så säger man att man hoppas på att kunna göra det här utan att vare sig publiken eller utbudet påverkas. Det ska sparas på andra sätt. Det är så vi har uppfattat det och det är det enda jag kan säga om det helt enkelt.

Vad framtiden har att visa för Trädgårdstider återstår att se helt enkelt, men Antikrundan verkar vara en guldklimp som stannar ett bra tag till.

Foto: TT

Annons