Så är Pernilla Wahlgrens och Emilio Ingrossos relation i dag – hemliga mötet på Mallorca

Så är Pernilla Wahlgrens och Emilio Ingrossos relation i dag – hemliga mötet på Mallorca

Emilio Ingrosso och Pernilla Wahlgren blev ett par 1985 och gifte sig några år senare.

Deras skilsmässa blev en sårig följetong inför öppen ridå.
Nu har både Pernilla Wahlgren och Emilio Ingrosso gått vidare – så ser deras relation ut i dag.

Kartläggning! Här är hela klanen Wahlgren/Ingrosso/Schollin
Slå på ljud

Det började med kärlek bakom scenen och slutade i rätten.

Pernilla Wahlgren hade inte ens hunnit fylla 18 år när hon 1985 fick sitt riktigt breda genombrott med "Piccadilly Circus" i Melodifestivalen. Bakom henne på scen stod de barbröstade och juckande bröderna Vito och Emilio Ingrosso.

Under arbetet med det kontroversiella numret (scenshowen anklagades för att vara såväl nazipropaganda som våldsporr och blev ämne i "Svar direkt" med Siewert Öholm) föll Pernilla och den två år äldre dansaren Emilio för varandra.

Det blev starten på en kärlekshistoria som så småningom ledde till bröllop och tre barn – de inte helt okända Bianca, Benjamin och Oliver Ingrosso.

Emilio och Pernilla gifte sig 1993 men äktenskapet varade sedan inte ens i tio år. Skilsmässan 2002 slogs upp stort i tidningarna vilket var tufft för barnen – Bianca och Benjamin var då inte ens tio år gamla.

– Det är liksom mammas och pappas skilsmässa som var på löpen hela, hela tiden. Jag visste inte riktigt om att de skilt sig förrän jag såg det. Och mina pappa har blivit profilerad som en vidrig människa. Folk har fått fel bild av honom och situationen, kan jag tycka, har Bianca Ingrosso berättat i Sarah Dawn Finers podd "Talk to me".

Skilsmässan var turbulent och relationen mellan Pernilla Wahlgren och Emilio Ingrosso blev knappast bättre med åren.

En rad polisanmälningar slutade 2006 i tingsrätten där Emilio till slut dömdes till böter för olaga hot och övergrepp i rättssak.

Pernilla Wahlgren och Emilio Ingrosso 1991.

Roger Tillberg/TT

Pernillas relation till barnen påverkades

Efter rättegången slutade det forna paret helt att prata med varandra. När Pernilla Wahlgren häromåret medverkade i "Stjärnorna på slottet" berättade hon om den svåra tiden och att vissa av barnen vände sig mot henne.

– De tyckte att jag var boven som anmälde deras pappa, och vissa av barnen vände sig emot mig och ville inte bo med mig, berättade hon i SVT-programmet och sa att hon nog inte hade anmält Emilio om hon vetat hur familjen skulle påverkas.

– Hade jag vetat innan att det skulle bli en följetong i pressen och hur mycket det skulle påverka min relation med barnen så hade jag nog inte gjort det, sa Pernilla i "Stjärnorna på slottet".

Både Pernilla och Emilio gick vidare efter skilsmässan. Hon träffade Joachim Lennholm och fick sonen Theo med honom men 2008 tog relationen slut efter sex år.

Hon var sedan officiellt singel i över ett decennium innan hon tidigare i år föll pladask för Christian Bauer – i sociala medier har Pernilla berättat att hon aldrig tidigare varit så kär.

Emilio är numera gift med Åsa Ingrosso och bor på Mallorca där han driver restaurang.

Var inte i samma rum på sex år

Och även om tiden inte läker alla sår så tycks Pernilla Wahlgrens och Emilio Ingrossos relation nu vara bättre än på många år – något som de kan tacka sina barn för.

– Det är faktiskt Benjamin som har försökt att få mig och Pernilla att bli sams och försöka glömma det som hänt. Det är ingen atombomb som gått ner i ett hus. Inte så att man inte kan bli sams igen, har Emilio berättat i en intervju med Hälsoliv.

Benjamin Ingrosso har själv flera gånger berättat om hur han fick sina föräldrar att äta middag tillsammans med honom.

När Bianca Ingrosso sedan tävlade i "Let's dance" 2016 fick hon, enligt Expressen, träffa båda sina föräldrar i samma rum för första gången på sex år.

I flera intervjuer har både Pernilla och Emilio därefter berättat om hur de ser på det som har varit.

– Vårt förhållande har varit turbulent och har stötts och blötts, men vi fick tre fantastiska barn och det kan inget ändra på. Jag är stolt över att mina barn är halvitalienare, att de har temperament och passion. De fick med sig både bra och dåliga sidor, har Pernilla Wahlgren sagt till Damernas Värld.

Det var för barnens skull som Pernilla Wahlgren och Emilio Ingrosso såg till att få en fungerade relation igen.

Jessica Gow/TT

Mötet på Mallorca

Emilio har också berättat om ett möte utanför hans restaurang på Mallorca där han och Pernilla tog ett snack.

– Vi tog fem minuter utanför min restaurang när hon var där med sina kompisar. Vi sa att vi måste förstå en sak. Vi har tre barn tillsammans. På vår gravsten kommer det fortfarande stå att vi är föräldrar till dem. Vi kommer alltid att vara det så det är idiotiskt att vi ska bråka. Vi lever inte för evigt. De kommer få barn, det är fester, bröllop, dop. Det är bara att försöka hitta vägen, för oss och för dem. Barnen kommer inte välja. Nu får vi gå vidare och föregå med gott exempel också för dem. Hålla på att tjafsa och gräva i det gamla gör att de tappar respekten för oss, har han berättat för Hälsoliv.

Och även om ingen av dem bruka vilja prata i detalj om vad som hände mellan dem under de turbulenta åren har Emilio förklarat att han tycker att vissa saker som han gjorde var fel. Han har också sagt att vägen tillbaka till en fungerande relation var att acceptera vad som hänt.

– Jag kan inte prata för Pernilla men jag kan hitta tillbaka dit därför att jag kan acceptera vad som har hänt. Och jag kan tycka att vissa saker jag gjorde var fel. Men jag skulle kanske ha läst av situationen bättre. Bejakat mina jobbiga situationer innan den här smällen kom. Så jag inte stod där med massa tunga grejer på axlarna. Det var ingen liten grej som hände och det blev bara pang. Men jag kan acceptera det som hänt och att det som gjordes gjordes, har han sagt till Hälsoliv.