Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Pernilla Wahlgren bekräftar – Christian Bauer i tårar efter beskedet

13 jun, 2024, 11:12 
Pernilla Wahlgren och Christian Bauer
TT
Pernilla Wahlgren berättar om det intima samtalet med Christian Bauer.
Annons

Pernilla Wahlgren står redo att göra sin andra säsong som programledare för Allsång på Skansen. Hon kommer in i sommar två med en succé i ryggen. Både tittarna och kritikerna var lyriska över Pernillas insats. Alla var rörande ense om att 56-åringen var som klippt och skuren för rollen.

Pernilla Wahlgren om äktenskapet med Christian BauerBrand logo
Pernilla Wahlgren om äktenskapet med Christian Bauer

Pernilla Wahlgren berättar om Allsång på Skansen

Svensk Dam fick sig en pratstund med Pernilla på den stora pressträffen inför premiären 25 juni.

Det blir en till allsång för dig här i sommar. Vad skulle du säga att du ser dig fram emot mest?

– Man ser fram emot live-känslan, direktsändning, mötet med publiken, reaktionerna från tittarna där hemma och så den här blandningen av artister. I och med att det är live så vet man ju aldrig riktigt vad som kan hända. Och sen mycket musik såklart, det är ju det som är så härligt.

Annons

Finns det något du kommer göra annorlunda nu när du redan har en säsong i bagaget?

– Jag kände att det gick så bra förut så jag kör på samma spår. Varför förändra ett bra koncept eller vad det heter?

Publiken och tittarna ser ju vad som händer här på scen. Men finns det något som händer bakom kulisserna som folk skulle kunna bli lite förvånade över?

– Jag tror inte det utan tvärtom, det är en väldigt härlig gemenskap. Folk sitter där bak och fikar tillsammans. Det är ingen rivalitet. Sen är det klart att folk är nervösa och där kan jag känna att det är viktigt i min roll som programledare att också vara den som kan gå runt backstage och peppa nya unga artister eller sådana som har lite scenskräck eller gör allsångsdebut. Så att jag kan vara ett stöd för dem också så att jag inte bara är uppe i mig själv.

Pernilla Wahlgren
Pernilla var på sitt vanliga strålande humör!Albin Bramstedt

Och vad skulle du säga är ditt bästa minne från förra sommaren här på Skansen?

– Det var så mycket som var härligt. Det första, ”det är för mycket Wahlgrens”-numret vi gjorde att det landade så himla bra att folk tyckte det var kul. Sen när Benjamin överraskade mig i finalprogrammet och sista numret vi gjorde när jag sjöng att jag skulle komma tillbaka nästa sommar. Sånt tycker jag är kul! Och sen var det så mycket bra artister så jag blev ju säkert berörd flera gånger också.

Annons

Vi på Svensk Damtidning har alltid lite kungligt fokus. Och då undrar jag om kungligheterna någonsin bjuds in till allsången?

– Bra fråga. Det vet jag inte, men de är ju ofta här på Solliden och så. Någon gång kanske man kan få se dem sitta här längst fram och sjunga allsång.

Sanna Nielsen, din företrädare, hade det här jobbet i sju år. Vet du hur länge du skulle vilja fortsätta med allsången?

– Nej men det känns väl som att man fortsätter så länge folk vill ha en och tycker att man gör ett bra jobb. Så jag är ju så rutinmänniska. Jag tycker om att göra samma saker flera gånger. Jag har turnerat med samma gäng nu och gjort våra shower ”Kort, glad och tacksam”, ”Pernilla Wahlgren har hybris” och ”Happy ending” i sex års tid! Och jag vill liksom inte byta ut dem åt någon andra för jag älskar rutiner så att jag kan bli kvar här tills jag är 102 om gud vill. Nej, om publiken vill, de vill hon inte ha kvar mig så länge…

Annons

Pernilla Wahlgren: "Christian grät"

Apropå publiken, kommer vi få se Christian Bauer något här i publiken i sommar?

– Alltså han kommer säkert sitta i publiken, det kommer han. Han älskar allsång, alltså, verkligen. Jag tror till och med han grät när han fick höra att jag fick det här jobbet för han tyckte det var sånt fint program.

Ni har ju varit gifta lite över ett halvår nu. Vad skulle du säga är det absolut bästa med att vara gift med Christian?

– Det är tryggheten att man har en man och så att kalla honom för ”min man”. Jag tyckte det var så jobbigt att säga min fästman, min pojkvän eller min kille, min man. Det låter så här… Ja, det känns moget.

När du inte står på scen i sommar, vad kommer du göra då?

– Då kommer jag att vara ute i skärgården i det stora röda huset, åka båt förhoppningsvis och umgås med vänner och familj!

Annons