Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Pernilla Wahlgren hånar Carola – efter offentliga bråket

27 maj, 2021, 15:29 
Carola Häggkvist och Pernilla Wahlgren
Carola Häggkvist har ihärdigt försvarat sig efter strulet i Eurovision. Nu blir hon hånad av en tidigare konkurrent – Pernilla Wahlgren.
Annons
5 frågor & svar om Pernilla WahlgrenBrand logo
5 frågor & svar om Pernilla Wahlgren

I år fick Carola Häggkvist, 54, det ärofyllda uppdraget att berätta hur den svenska jurygruppen röstat i Eurovison Song Contest.

Framför miljontals tittare tog artisten sats, bara för att direkt avbrytas av en person ur SVT-produktionen.

– Nu är det dags. Nej nu, sa en sammanbiten Carola när en ljudtekniker började rätta till hennes mick i direktsändning.

På Instagram har Carola riktat skarp kritik till SVT. Det stoppar inte Pernilla Wahlgren, 53, från att själv skicka en pik till artisten.

Carola Häggkvist ilska mot SVT efter strulet

"Carolas miss vid röstrapporteringen", löd rubriken på den artikel som SVT Nyheter publicerade dagen efter Eurovision.

Det här fick artisten att se rött. På Instagram gick Carola ut och försvarade sig – SVT hade gjort bort sig, inte hon, lät det då:

"Att jag snubblade på ett ord: "contestants" var min enda "miss" och jag gjorde så gott jag kunde av det", skrev artisten bland annat.

Annons

Efter fyra inlägg i samma stuk tycks Carola ha lämnat ämnet. Då väljer i stället Pernilla Wahlgren att belysa situationen.

Pernilla Wahlgrens offentliga känga till Carola

I ett nytt Instagraminlägg tycks Pernilla skicka en blinkning till Carola. Ja, plötsligt är hon drabbad av en lika envis ljudtekniker!

"1985 när jag var 17 år tävlade jag med Piccadilly Circus i Melodifestivalen och det vet ju alla hur det gick", säger Pernilla i videon medan en arm dyker in i bild.

"Det gick ju inte så jättebra eftersom Kikki Danielsson vann… Amen vafan då!", skriker Pernilla medan hon häftigt puttar bort armen.

Klippet avslutas med ett skratt.

Pernilla har tidigare berättat om hur relationen till Carola varit ansträngd. På 80- och 90-talet rådde det stor konkurrens mellan artisterna.

– Just med Carola var det så känsligt för alla skulle jämföra oss hela tiden. Det är skönare stämning mellan oss idag, det kan jag lätt säga, sa Pernilla i "Stjärnorna på slottet" 2019.

Carola Häggkvist och Pernilla Wahlgren i Melodifestivalen
Carola Häggkvist och Pernilla Wahlgren tävlade båda i Melodifestivalen 1991.

Foto: TT

Annons