Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Pernilla Wahlgren har skrivit på i hemlighet – efter tårarna mitt i natten

07 nov, 2023, 16:30 
Pernilla Wahlgren

Pernilla Wahlgren har skrivit på – men beslutet har lett till stora diskussioner.

Annons

Pernilla Wahlgrens patos går inte att ta miste på. Hon känner starkt för världens utsatta – och försöker använda sin plattform till att kasta ljus på lidandet.

Pernilla Wahlgrens nya kryptiska bröllopsbeskedBrand logo
Pernilla Wahlgrens nya kryptiska bröllopsbesked

Pernilla Wahlgren

På sista tiden har Pernilla Wahlgren engagerat sig i Palestina-frågan. Mitt i natten, klockan fyra på en onsdagsmorgon, la hon upp en film från ett sjukhus i Gaza som uppgavs ha blivit bombat under Israels pågående attacker.

"Kan inte sova – bara gråter", skrev Pernilla då.

Nästa steg för Pernilla blev att skriva under uppropet #Vikräver. Pernilla och en rad andra kändisar, däribland dottern Bianca Ingrosso, skådisen Stellan Skarsgård och tv-profilen Laila Bagge, krävde där både vapenvila och ett stopp för blockaden i Gaza.

Annons

Men uppropet anklagades av vissa för att vara för ensidigt i sitt fördömande av Israel. Och kritiken har tagit.

Det visar ett reportage i Expressen.

– Många kändisar som skrev på är nu rädda för konsekvenserna, säger "en av Sveriges mest inflytelserika nöjesprofiler" till tidningen.

"De blev ignorerade och skrev inte under"

Enligt Expressen låg en icke-namngiven "PR-agent inom digital marknadsföring för spridning" bakom kampanjen.

– De som påpekade för initiativtagarna vad som saknades på listan blev ignorerade och skrev inte under, säger en person med insyn.

– Det är tydligt att de som startade det här hade en agenda, några av de som skrev på blev lurade att tro att motivet var att fördöma allt våld mot civila. Inga profiler med judiskt påbrå verkar blivit tillfrågade att skriva på, det säger ju också en del.

Författaren Camilla Läckberg skrev också under upproret, men valde senare att göra en halvpudel efter att ha fått kritik.

”Läst alla era kommentarer och håller med. Ett tillägg bör definitivt göras till uppropet, med även en tydlig markering mot Hamas terrorattack mot Israel. En blodig, vidrig attack med många civila offer”, skrev Camilla på Instagram.

Annons