Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Pernilla Wahlgren i tårar efter beskedet om Lasse Berghagen: ”Jättesorgligt”

19 okt, 2023, 11:14 

Pernilla Wahlgren kommer att minnas Lasse Berghagen med värme.

Annons

Under torsdagsförmiddagen kom det tråkiga beskedet att den folkkäre artisten Lasse Berghagen dött, 78 år gammal. Nu sörjs han av ett helt folk och en hel musikbransch som minns honom med värme.

Lasse Berghagen är död – blev 78 år gammalBrand logo
Lasse Berghagen är död – blev 78 år gammal

Lasse var kanske främst känd som allsångsledare i Allsång på Skansen. I närmare 10 år var han programledare för det folkkära programmet och satte en prägel som man än i dag försöker återskapa.

– Han utstrålade sån värme, glädje och humor. Det jag försökte ta med mig från Lasse var att allt inte behövde vara perfekt eller korrekt, att man kan säga något litet roligt eller personligt och inte behöver gå exakt efter manus, säger allsångsprogramledaren Pernilla Wahlgren i SVT.

Annons
Lasse Berghagen
Lasse Berghagen blev 78 år gammal.

Pernilla Wahlgren i tårar: ”Sån otroligt härlig människa”

Lasse karriär pågick i närmare 60 år. Han hann skapa sig en enorm låtskatt och hade över 500 låtar på sitt cv, men framför allt var det människan Lasse som gjorde djupast avtryck.

– Han var en så otroligt glad och härlig människa. Finns väl ingen som inte tyckte om Lasse Berghagen, säger Pernilla Wahlgren med tårar i ögonen.

– Jag är så så glad att han fick det här hyllningsprogrammet som Renée Nyberg gjorde och att vi fick vara med och hylla honom, så han verkligen fick känna hur älskad han var av publiken och alla runt omkring honom. Jag är jätteglad att han fick vara med om det.

Annons
Pernilla Wahlgren
Pernilla Wahlgren har svårt att hålla tillbaka tårarna när hon pratar om den värme som Lasse Berghagen utstrålade.

”Jag tänker på familjen”

Pernilla Wahlgren vet att minnet av Lasse kommer att leva vidare under en lång tid framöver och att den låtskatt som han skapade kommer att vara en del av den svenska kulturen.

– Jag tänker på familjen och alla. Det är jättesorgligt att han inte finns längre, men han kommer minnas av det svenska folket och hans musik kommer ju leva vidare.

Foto: TT/SVT

Annons