Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Pernilla Wahlgren kan stoppas från Allsången – hemliga dokumentet avslöjar

26 okt, 2022, 06:00 

Nu kommer det fram.

Annons
Pernilla hånas efter Allsångsbeskedet: ”Inte bra!”Brand logo
Pernilla hånas efter Allsångsbeskedet: ”Inte bra!”

Efter månader av spekulationer stod det under tisdagsmorgonen klart vem som axlar programledarrollen i Allsång på Skansen: Pernilla Wahlgren!

Mångsysslaren kommer alltså ha ännu mer att pyssla med, och någon sommarledighet är det inte frågan om för stjärnan. Men det finns en sak som kan stoppa henne.

Viktiga reglerna för medverkan

Att Allsång på Skansen sänds på SVT gör att det är en hel del regler som ska följas. Kanalen är ju en del av public service, och det finns många strikta order för både medverkande såväl som för produktionen.

En av de viktigaste käpphästarna handlar om reklam. Förutom att reklam, och produktplacering, inte får göras i rutan, får de som har stora roller inte heller göra reklam hur som helst.

Detta har väckt frågor när det kommer till Pernilla Wahlgren som ju är influencer, och en stor del av hennes jobb handlar just om att göra reklam på sina sociala medier. Detta uppmärksammar tidningen Resumé.

Annons

Men Pernilla får fortsätta – med stora undantag.

Pernilla kan stoppas

Resumé skriver att det i SVT:s medarbetarpolicy går att läsa att medarbetare på kanalen inte får vara med i reklam, eller delta i andra säljfrämjande aktiviteter. Det här är såklart extra viktigt för programledare, såsom Pernilla Wahlgren.

När tidningen kontaktar SVT, svarar kanalen på vilka regler som gäller för Pernilla, och andra programledare.

– Det viktiga här är att hon inte får utnyttja sitt programledarskap för att sälja sina produkter. Liksom andra profiler med kommersiella samarbeten har hon en karensperiod före och efter Allsången.

– Grunden i SVT:s policy är att den som leder ett program i SVT inte får delta i reklamkampanjer under ett par veckor före och ett par veckor efter att man är som mest aktuell i rutan, det gäller alla. Och i det här fallet gäller det fyra veckor före säsongsstart och fyra veckor efter avslut.

Det är alltså ett krav för att hon ska få stå på Allsångsscenen, och lyckas hon inte hållas sig till detta kan hon stoppas – och snuvas på sommarjobbet.

Det har hänt förut, med artistkollegan Charlotte Perrelli. 2016 skulle hon leda Melodifestivalen, men stoppades då hon var med i en reklamfilm.

Foto: TT

Annons