Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Pernilla Wahlgren laddar för "Let's Dance"

28 mar, 2012, 08:00 
Av
Annons

Vår mesta Pernilla Wahlgren är vi förvisso vana vid att se på scenen, men att dansa är tydligen något helt nytt för henne.

Vi har sett henne i de flesta artistsammanhang, musikaler, filmer och melodifestivalen. Men dans är något nytt och i årets “Let’s Dance” kommer vi att få se vad hon går för. Men några särskilda förväntningar på tävlingen har hon inte.

– Jag hoppas bara att det blir kul och att jag får lära mig att dansa.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

“Allt är svårt”

Trots att programmet är inne på sin sjunde säsong i år är det först nu Pernilla ställer upp. Ledighet, ett roligt år och egen vilja gjorde att hon ville satsa den här gången. Men helt lätt är det dock inte. På frågan om hon har någon särskilt dansstil hon ser fram emot säger hon:

Annons

– Allt är svårt, det finns ingen särskild dans jag längtar till utan jag bävar mig inför alla. Det är ju inte bara en dansstil man ska lära sig, utan tio!

Nervös för tekniken

Scenvanan sitter, men dans skiljer sig mycket från det hon tidigare gjort.

– Det är mest tekniken jag är nervös för. Det värsta som skulle kunna hända är väl att jag glömmer koreografin eller ramlar.

Pernillas danspartner är den 25-årige Tobias Bader. Han har vunnit priser i flera olika danstävlingar, så han kommer säkert att hjälpa en hel del.

Vilja och fokus

Men show är Pernilla i alla fall van att bjuda på. Vad tror hon då krävs för att vinna hela tävlingen?

– En jäkla vilja och fokus!

“Let’s Dance” har säsongpremiär nu på fredag, 30 mars.

Av Eveline Eriksson
Foto: Charles Hammarsten

Läs även:

Annons