Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Pernilla Wahlgren svarar på Lottas Engbergs ord om henne i sändning – timmar innan premiären

27 jun, 2023, 07:55 

Nu svarar Pernilla Wahlgren.

Annons

Det säkraste sommartecknet är när de två allsångs-drottningarna Lotta Engberg, och nu Pernilla Wahlgren, intar varsin scen i Göteborg respektive Stockholm.

Under tisdagen gör Pernilla sin debut som allsångsledare, och visst kan man tänka sig att nerverna är utanpå. Lotta å andra sidan är rutinerad, och skickar nu några ord till Pernilla inför premiären...

Pernilla om nervositeten, hetsen och stressen i Allsång på SkansenBrand logo
Pernilla om nervositeten, hetsen och stressen i Allsång på Skansen

Lotta Engbergs lugn efter hotade sändningen: "Vi kör ändå"

Två avsnitt har redan sänts från ett soligt (och bitvis regnigt) Liseberg. Det har varit fullspäckade sändningar. Allt ifrån ett gästspel från Annie Lööf, en ny låt från Charlotte Perrelli och en Lisebergsapplåd till ikonen Tommy Körberg har redan hunnit avhandlas.

Lotta Engberg är inte någon nybörjare, och är således redan varm i kläderna. Ja, hon har ju hela 19 somrar bakom sig, och har inga problem med att det inte går som planerat ibland – som plötsligt skyfall.

Annons

Under måndagen tvingades man bryta genrepet efter att det börjat regna, och tv-tittarna oroade sig kring huruvida sändningen skulle ställas in. Men Lotta var vid gott mod:

"Ja ja!! Man kan konstatera att det regnar i Göteborg idag. Och då kommer det regna på Springsteen oxå. Men vi kör ändå!!! Länge leve musiken!!"

Pernilla Wahlgren svarar på Lotta Engbergs ord i sändning

Ikväll är det alltså dags för Pernilla Wahlgren att sjunga Allsång, och enligt väderprognosen kommer hon hålla sig torr. Inte heller råder det någon rivalitet programledarna emellan – tvärtom.

I bästa sändningstid, passade Lotta Engberg på att hylla sin kollega på Skansen.

– 1985 gjorde då hon debut i svenska Melodifestivalen, blott 17 år gammal. Och i morgon gör hon debut som allsångsledare i våran huvudstad, inledde hon och fortsatte:

– Vet ni vad? Nu tycker jag vi tar och hyllar Pernilla Wahlgren genom att ta oss till Piccadilly circus.

På sin Instagram delar Pernilla Wahlgren en bild där Lotta hyllas med orden "Otroligt fint initiativ av @lottapaliseberg, och det är tydligt att hon blivit rörd av stödet:

"Gulligt av @lottapaliseberg tycker jag med!"

Vi önskar Pernilla all lycka till!

Ett foto från Pernilla Wahlgrens Instagram-story, med ett foto på Lotta Engberg

Foto: TT/TV4

Annons