Pernilla Wahlgren ursinnig – bisarra orden i skandalbråket: ”Jag är i chock”

Pernilla Wahlgren ursinnig – bisarra orden i skandalbråket: ”Jag är i chock”

Jonas Ekstrˆmer/TT

En infekterad konflikt har blossat upp efter Aftonbladets avslöjande.

Kartläggning! Här är hela klanen Wahlgren/Ingrosso/Schollin
Slå på ljud

En megakonflikt har blossat upp i sociala medier.

Smålandsgranar är ett företag som satsat hårt på marknadsföring via influencers de senaste åren, av vilka flera nu har tagit avstånd från företaget sedan Aftonbladet avslöjade att de sålt granar som är KRAV-märkta trots att de inte är det. En av dem är Pernilla Wahlgren, som nämns som deras ambassadör på hemsidan.

Men till Aftonbladet förnekar hon att hon givit sitt medgivande till detta.

”Jag är inte ambassadör för Smålandsgranar. Hade ingen aning om att jag var på deras hemsida, och det är inget jag heller har gett tillstånd till”, skrev Pernilla Wahlgren i ett sms till tidningen.

I ett uttalande på Smålandsgranars hemsida slår vd:n Anna Benson tillbaka mot Pernilla Wahlgrens påstående.

”Det är anmärkningsvärt att Pernilla Wahlgren inte “minns” att vi på Smålandsgran har levererat kostnadsfria julgranar i nio års tid från och till, till henne själv, hennes familj och vänner såväl som behövande på bland annat Astrid Lindgrens barnsjukhus.” skriver hon.

Anklagar Pernilla Wahlgren för lögnerna

Hon visar därefter upp screenshots som bevisar att Pernilla Wahlgren har bekräftat att de får använda hennes kommentar om granarna på hemsidan.

I ett nytt inlägg slår Anna Benson tillbaka mot Pernilla Wahlgrens påstående ännu en gång.

”Ingen ska felaktigt få trycka ner mig eller smutskasta mitt bolag! Aftonbladet och Pernilla Wahlgren borde skämmas.” skriver hon.

Detta får Pernilla att se rött. I en lång, ursinnig kommentar skäller hon ut Anna och det med eftertryck.

”Jag är i chock över hur du ljuger och hänger ut mig i detta blåsväder som ni själva har orsakat, och som jag absolut inte har nånting att göra med. Och det var det enda jag sa när Aftonbladet frågade. Så osmakligt beteende av er som företag att man häpnar…!!!” skriver Pernilla i sin kommentar.