Pernilla Wahlgren utskälld efter bilden: "Lågt – skäms på dig"

Pernilla Wahlgren

Pernilla Wahlgren skälldes ut av sina följare efter en bild.
Så mycket pengar tjänar Pernilla Wahlgren!
Slå på ljud

Pernilla Wahlgren är något av en multibegåvning. Vi visste redan att hon kunde sjunga och skådespela, men i "Wahlgrens värld" har hon också visat prov på en komisk timing.

Och just detta, hennes sinne för humor, är något som hon gärna ger uttryck för på Instagram. Men skämt är delikata ting. Man riskerar alltid att göra någon upprörd – och så blev det för Pernilla den här gången.

Pernilla Wahlgren utskälld efter skämtet på Instagram

Pernilla slog till med vad som för många framstod som en oskyldig ordvits. En bild på Jesus iförd en osthatt och texten "Cheesus Christ" till.

Men i kommentarsfältet flockades kristna som blivit provocerade.

"Respektlös", skriver en användare.

"Man skämtar inte om Jesus", skriver en annan.

"Förlåt, Pernilla Wahlgren, älskar dig, men inte okej bild", skriver en tredje.

"Usch skäms på er att ni väljer Jesus bild och skämtar om någons tro på det sättet. Pernilla Wahlgren, jag har verkligen diggat dig och dina skämt, men den här är var lågt", skriver en fjärde.

"Att man tycker det är okej att alltid göra narr av just en och samma religion? Detta är så respektlöst och sårande! Varför måste svensk humor alltid blanda in Jesus, lämna religoner från de ämnet!!", skriver en femte.

Faktum är att uttrycket "Cheesus Christ" precis varit i blåsväder annorstädes. En restaurang i Göteborg anmäldes för hets mot folkgrupp för att ha serverat en pizza med döpt till det. Restaurangen friades dock av Justitiekanslern.

"Det är min starka sida"

Pernilla gillar grov humor. Det gjorde hon klart när hon pratade med TT inför sin krogshow "Pernilla Wahlgren har hybris".

– Jag har alltid älskat att jobba med humor och tyckt att det är min starka sida, men som tjej får man ju mest bara vara bollplank till de manliga rollerna i farser och komedier. Det är först på senare år som folk har sagt att jag är rolig, sa hon då.