Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Pernilla Wahlgrens ärliga reaktion på att bli nobbad som julvärd – svarar SVT

15 nov, 2023, 10:00 
David Batra och Pernilla Wahlgren

Nu svarar Pernilla Wahlgren efter att ha blivit nobbad som julvärd!

Annons

Det går knappt att gå förbi en tv-apparat utan att få en skymt av Pernilla Wahlgren. Hon är en av Sveriges absolut mest profilerade kändisar – och många hade trott att hon, efter sina bejublade insatser i Allsång på Skansen, skulle få ännu ett ärofyllt uppdrag från SVT.

När spelbolaget ATG öppnade för spel på vem som skulle bli årets julvärd fanns Pernilla med på listan över tänkbara kandidater. Inte nog med att hon var där – hennes namn var i topp! Hon och Kristian Luuk sågs som favoriter, med odds på 8.0. Det innebär att Pernilla slog andra tunga namn som Carina Bergfeldt, Mark Levengood och Farah Abadi.

David Batra om hemliga spelet bakom kulisserna med SVT: ”Blev orolig”Brand logo
David Batra om hemliga spelet bakom kulisserna med SVT: ”Blev orolig”

Pernilla Wahlgren om att bli nobbad som julvärd

Men i går fick vi svaret: SVT hade valt någon annan. SVT:s programdirektör stod i direktsändning och meddelade att det blir komikern David Batra som får sätta sig i fåtöljen och tända det där adventsljuset.

Annons

– Det känns både lustfyllt och lite pirrigt att få hedersuppdraget att vara svenska folkets kompis på självaste julafton. Jag har tillbringat en stor del av mitt liv på stå-upp scenen och nu får jag äntligen gå upp på julens största scen och sitta ner hela kvällen, säger David i ett uttalande.

– David Batra älskas av publiken både för sin humor och sin förmåga att lära oss nya saker. Han står för modern folkbildning när den är som allra roligast. David må vara världens sämsta indier men han kommer att bli en fantastisk julvärd, säger Eva.

Hur tar då Pernilla att ha blivit nobbad? Jo, med sin sedvanliga bjussighet! På Instagram har hon reagerat på nyheten genom att höja David till skyarna.

Pernilla Wahlgren och David Batra
Fina kollegiala Pernilla!

"Världens bästa val! Julafton är räddad!", skriver Pernilla.

Pernilla har faktiskt kommenterat spekulationerna kring julvärdsuppdraget tidigare. Då gjorde hon klart att hon tänker prioritera familjen.

– Om det ska bli så i år så skulle det betyda att jag inte fick vara hemma och fira jul med min älskade familj, har hon sagt till Aftonbladet.

Annons