Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Pernilla Wahlgrens besked om julvärden i SVT – berättar 2 månader före stora dagen

27 okt, 2023, 08:30 

Pernilla Wahlgren på frågan om att bli julvärd i SVT.

Annons

Varje jul är det dags för Kalle Anka att dyka upp i ruta, bjuda på äventyr i Disneys värld, se till så att alla glada julfirare får sina tecknade begär stillade och ta del av sina personliga favoriter.

Babben Larsson lämnad ensam – avslöjar sin skräckjul: ”Ingen ville…”Brand logo
Babben Larsson lämnad ensam – avslöjar sin skräckjul: ”Ingen ville…”

Innan programmet börjar tänds ett ljus i SVT:s julstudio av en folkkär kändis. Med åren har rollen som julvärd blivit något av ett hedersuppdrag och vem som får äran brukar länge vara ett stort hemlighetsmakeri.

Förra året var det Babben Larsson som fick hälsa god jul till tv-tittarna. I år är det fortfarande oklart, men bland favoriterna syns kändisnamn som Niklas Strömstedt och Pernilla Wahlgren.

Babben Larsson
Babben Larsson var Årets julvärd 2022 och hyllades stort efter det hedersamma uppdraget.

Pernilla Wahlgren om att bli julvärd

Att Pernilla Wahlgren skulle vara ett drömnamn för SVT är inget nytt. Kanalen gillar att lyfta sina egna profiler och när hon tog över rollen som programledare för Allsång på Skansen blev det stor succé.

Annons

Men för att SVT ska kunna landa Pernilla Wahlgren krävs det att hon tackar ja. Det kommer hon nog inte göra, då hon tycker det är alldeles för mysigt att fira jul med familjen.

– Jag förstår att det är ett hedersamt uppdrag som man då antagligen ska tacka ja till men ska jag då sitta ensam på min födelsedag, på julafton och inte vara med min älskade familj? Julafton är heligt för mig så jag har svårt att tänka mig att jag verkligen skulle vilja det. Men samtidigt är det ju en hedersam fråga, det är svårt, säger hon till Hänt.

Pernilla Wahlgren
Pernilla Wahlgren tror det blir en svår nöt att knäcka om SVT skulle fråga henne om att vara julvärd.

Så blir julen i Villa Wahlgren

I stället planerar Pernilla att för andra året i rad fira jul i Villa Wahlgren, huset som stod klart i nära anslutning till julafton förra året. Nu har familjen dessutom blivit större och Pernilla har blivit farmor.

Det innebär stora förändringar för framtida jular, bland annat i form av en skäggig man som går under det berömda namnet "jultomten".

– Nu kommer inte Kalí förstå så mycket av just den här julen men nästa år kan man införa tomten igen.

Foto: TT

Annons