Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Pernilla Wahlgrens pik till föregångaren Sanna Nielsen efter Allsångssuccén

04 jul, 2023, 14:30 
Pernilla Wahlgren och Sanna Nielsen
Pernilla Wahlgren delar ett inlägg som inte målar upp Allsång på Skansen-föregångaren Sanna Nielsen i så god dager.
Annons

Pernilla Wahlgrens debut i Allsång på Skansen blev en rungande succé. Som stjärnan själv sammanfattade det hela på Instagram:

"Har inte ord…..Är så OTROLIGT tacksam, lättad, glad, lycklig och rörd över det FANTASTISKA MOTTAGANDET och ALLA FINA ORD efter gårdagens Allsångs-premiär…! Alltså, att 70 % av Aftonbladets läsare som röstat på min premiärinsats gav mig FEM plus!!! Och så alla snälla människor som kommit fram i dag, och alla otroliga sms från både vänner, kollegor & respektingivande branschfolk - vissa som t om varit med längre än jag! ( och det vill inte säga lite…!) Och så NI mina underbara följare!!! Över 2600 kommentarer och tusentals DM med bara KÄRLEK!!!! Nej men det har gråtits lyckotårar i dag kan jag säga…! ", skriver Pernilla.

Pernilla om nervositeten, hetsen och stressen i Allsång på SkansenBrand logo
Pernilla om nervositeten, hetsen och stressen i Allsång på Skansen

Pernilla Wahlgrens passning till Sanna Nielsen efter Allsång på Skansen

Och succén går även att spåra i de krassa siffrorna. Expressen, som refererar till mätningsbyrån MMS, rapporterar att Pernillas debutprogram lockade 1,4 miljoner tittare. Det är alltså 300 000 fler till antalet jämfört med skaran som bänkade sig när Pernillas företrädare Sanna Nielsen sjöng igång allsången i fjol. En extra fjäder i hatten är att konkurrenten Lotta Engberg och hennes Lotta på Liseberg "bara" noterade 691 000 tittare.

Annons

Och Pernilla är uppenbarligen nöjd med att trumfa sina rivaler. Hon har själv delat ett inlägg på Instagram där Expressens rubrik talar sitt tydliga språk: "Pernillas succé – slog Lotta och Sanna".

Sanna har i övrigt varit väldigt stöttande gentemot sin efterträdare. Hon följde Pernillas debut via tv-soffan.

"Premiär för Allsång på Skansen! Jag ska erkänna att det känns liiiite konstigt att inte vara på plats men jag är så taggad på att se bästa @pernillawahlgren bjuda in till allsång! Jag ska bara chilla framför tvn, sjunga med i varenda ton och vara så stolt över alla som jobbar med denna fantastiska produktion! Heja er allihop! Ha så kul i kväll!!!", skrev Sanna inför sändningen.

Annons