Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Pernilla Wahlgrens stora sorg efter plötsliga dödsfallet: "Så oerhört sorgligt"

30 okt, 2023, 14:30 
Pernilla Wahlgren

Pernilla Wahlgren är i sorg efter dödsfallet.

Annons

Pernilla Wahlgren är inte ensam om att sörja. Matthew Perrys tragiska bortgång har berört miljoner människor runtom i världen.

Matthew, som är mest känd för sin ikoniska roll som Chandler Bing i tv-serien Vänner, avled i Los Angeles på lördagskvällen, endast 54 år gammal.

Kända svenska profilerna som lämnat oss 2023Brand logo
Kända svenska profilerna som lämnat oss 2023

Pernilla Wahlgrens stora sorg — efter plötsliga dödsfallet

Pernilla har delat med sig av sin sorg på Instagram, där hon delat vidare Elle Sveriges nyhetsuppdatering om Matthews bortgång.

"Vila i frid. Så oerhört sorglig nyhet", skriver Pernilla.

Pernilla Wahlgren

Sorgen efter Matthew Perry är som sagt en global affär. Människor från världen över hade en personlig relation till stjärnan – och inte minst till Chandler.

Annons

Matthew hittades livlös i sin stora jacuzzi, som fanns på bakgården av hans tomt i Los Angeles. Det var hans assistent som fann honom.

Pernilla Wahlgren sörjer stjärnan – mystiska omständigheter

Assistenten ringde efter ambulans, men Matthews liv gick inte att rädda. En utredning pågår för att fastställa exakt vad som dödade den älskade underhållaren.

– Dödsorsaken kan ta ett tag att fastställa. För närvarande misstänker vi inte brott, säger utredningschefen Scot Williams till Los Angeles Times.

Matthews familj har också gjort ett officiellt uttalande.

– Vi är förkrossade efter den tragiska förlusten av vår högst älskade son och bror, säger familjen i uttalandet.

– Matthew gav så mycket glädje till världen, både som skådespelare och som vän. Ni alla betydde så mycket för honom och vi uppskattar den enorma mängden kärlek ni gett oss.

Annons

Även Vänners skapare, Marta Kauffman och David Crane, är i sorg.

– Vi är chockade och djupt, djupt bedrövade över vår käre väns bortgång. Han var alltid den roligaste personen i rummet, men han var även den finaste personen med ett generöst och osjälviskt hjärta, säger de i ett uttalande.

– Det är en klyscha att säga att en skådespelare gör en roll till sin egen, men ingenting kan stämma bättre när det gäller Matthew. Från första stunden vi såg och hörde honom ta sig an Chandler så fanns det ingen annan för oss.

Annons