Pernilla Wahlgrens svåra val – tvingas välja bort Christina Schollin

Christina Schollin har kämpat i många år – ändå tvingas Pernilla Wahlgren välja bort sin mamma.

503 Service Unavailable

Pernilla Wahlgren, 53, har alltid haft en nära relation till sina föräldrar, mamma Christina Schollin, 83, och pappa Hans Wahlgren, 84,. De försöker alltid ses så ofta som de kan, om inte ser de till att frekvent hålla kontakten via telefon – eller så lägger de ut i sociala medier hur mycket de längtar efter varandra!

Nyligen gästade Pernilla och Christina Kristin Kaspersens, 51, podcast ”Nyfiken på”, och det är enligt Pernilla deras första intervju som de gör tillsammans, hon och mamma.

Christina Schollins stora önskan för familjen

Där pratar de just om att de umgås väldigt mycket – men det finns helt klart utrymme till förbättring, konstaterar de.

– Sen kanske vi barn är dåliga på att komma ut till Lagnö när det inte är sol och varmt, för då kommer vi som ett skott! säger Pernilla.

– Jag har ju kämpat under alla år att vi ska ha söndagsbrunch, eller söndagsmiddag. Jag gör det fortfarande. Söndagarna ska vara family time på Björkhaga, säger Christina.

– Väldigt gulligt att mamma kämpar, för det har hänt tre gånger på tio år, svarar Pernilla och brister ut i skratt.

Christina Schollin har i många år önskat att familjen ska ses på söndagar och äta middag tillsammans, något som är lättare sagt än gjort enligt Pernilla Wahlgren.

Christina Schollin har i många år önskat att familjen ska ses på söndagar och äta middag tillsammans, något som är lättare sagt än gjort enligt Pernilla Wahlgren.

Därför väljer Pernilla Wahlgren bort Christina Schollin

Kristin Kaspersen föreslår att de skulle kunna satsa på att ses en söndag i månaden.

– Det hade ju varit bra, egentligen. Vi är ju alla otroligt uppbokade, det är gulligt att du vill ha den där söndagsbrunchen. Problemet är ju också att jag har ju egna barn som tycker att det är lika viktigt och de vill vara med mig, och de vill gå på restaurang hela tiden. Så då hamnar jag där jag måste välja: mina föräldrar eller mina barn, säger Pernilla.

– Du kan ta med dem, flikar Christina in.

– Ja, det försöker jag också med då och då. Det var inte länge sedan vi var där, nästan allihopa. De barnbarnen är ju ändå väldigt ofta ute hos er, om man jämför med de andra barnbarnen i familjen.

– Ibland kommer de! säger Christina.

Men Pernilla, Christina och Kristin kommer ändå överens om att det inte är hur mycket tid man fysiskt spenderar där, utan att tryggheten om att man finns där är lika viktig.

– Ja, och det är en trygghet att bara komma och vara, att gratta och ha roligt, grilla och bara vara tillsammans, säger Christina Schollin.

Foto: TT

LÄS MER: Christina Schollins våldsamma agerande – efter partnerns ord till Pernilla

LÄS MER: Pernillas dramatiska natt med kärleken – Christian Bauers chockerande upptäckt

LÄS MER: Christina Schollin om sin sjukdom – går ut över maken Hans Wahlgren