Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Pernilla Wiberg om inspelningen av Stjärnorna på slottet: "Mådde fysiskt dåligt"

12 dec, 2023, 11:00 
Louise Wibergh Lenti
Pernilla Wiberg, Stjärnorna på slottet

Inspelningen var en helt ny typ av utmaning för alpinstjärnan.

Annons
Därför flydde Pernilla Wiberg Sverige med miljonernaBrand logo
Därför flydde Pernilla Wiberg Sverige med miljonerna

Pernilla Wiberg är en av våra absoluta idrottslegendarer. Under 1990-talet var hon en av de främsta alpina skidåkarna med två OS-guld och fyra VM-guld. Hon tog dessutom hem totalt 24 segrar i den alpina världscupen. Otroligt!

Nu står det klart att hon är en av deltagarna i nästa upplaga av Stjärnorna på slottet. Det gör henne till den första idrottaren i programmets historia.

Pernilla efter skidsuccén

Pernilla Wiberg tävlade intensivt under cirka 18 år men efter en knäskada valde hon att lägga tävlingskarriären på hyllan 2002. Trots det har flitighetens lampa fortsatt lysa sedan dess.

Redan året därpå öppnade dörrarna till populära Pernilla Wiberg Hotel på Idre fjäll som hon än idag driver. Så sent som i höstas genomgick hotellet en stor renovering där SPA-anläggningen och restaurangen utökades för att få plats med fler gäster.

Pernilla Wiberg Hotel
Affärskvinnan Pernilla Wiberg framför sitt hotell mitt i skidbacken i Idre vintern 2003.

Utöver framgångssagan med hotellet har Pernilla dessutom medverkat flera gånger i programmet Mästarnas mästare där hon gång på gång visat sina styrkor. Hon är även sedan länge expertkommentator inom sporten hos SVT.

Annons

Pernilla Wiberg: "Var helt uttömd"

Nu är det dags för Wiberg att prova något nytt. Hon ska medverka i Stjärnorna på slottet tillsammans med Mark Levengood, Sanna Nielsen, Marcus Samuelsson och Caroline af Ugglas.

– Det kändes lite konstigt när jag fick frågan. Jag tänkte, oj vad ska jag göra där? Jag har sett programmet tidigare och det brukar ju vara riktiga stjärnor – filmstjärnor och artister, säger Pernilla Wiberg till Aftonbladet.

Väl på plats fick hon däremot höra vad hon betytt för de andra deltagarna och hon överöstes av kärlek. Hon hade en naturlig plats i gänget.

Stjärnorna på slottet
Marcus Samuelsson, Sanna Nielsen, Pernilla Wiberg, Mark Levengood och Caroline af Ugglas är årets stjärnor på slottet.

Trots den härliga peppen var det ändå något som skavde hos Wiberg under inspelningsdagarna på slottet. Hon har aldrig varit speciellt utlämnande eller privat i TV.

Annons

– Jag kommer ihåg att jag var helt uttömd dagen efter. Jag mådde fysiskt dåligt för att jag hade tömt mig på ett sätt som jag aldrig har gjort tidigare. Där måste jag ge en eloge till produktionsteamet. Det är saker som jag aldrig har pratat om som kommer att komma fram i programmet, säger hon.

Deltagarna kom varandra nära under programmet och har fortsatt att hålla kontakten efteråt. De kommer till och med träffas privat på Idre fjäll i början på nästa år!

– Mitt hotell där fyller 20 år och då har jag bjudit in alla stjärnorna. Marcus bor ju i New York så det är väl lite svårt, men om han är i Sverige så kommer han säkert. Programmen sänds ju i januari, så kanske vi kan se ett tillsammans, säger hon.

Foto: TT/Christoffer Lomfors/SVT

Annons