Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Pernilla Wibergs beslut med maken Bödvar efter 29 år ihop: "En del i min historia"

19 mar, 2024, 19:30 
Pernilla Wiberg och Bödvar Bjerke
Pernilla Wiberg och maken Bödvar Bjerke har fattat ett beslut.
Annons

Pernilla Wiberg och Bödvar Bjerke blev förälskade i varandra redan 1995. Hon var då världsstjärna i alpinvärlden, och Bödvar var tränare för det norska damlandslaget.

Efter en tumultartad relationscirkus med ett smärtsamt uppbrott gifte sig paret 2009. Men äktenskapet har inte alltid varit en dans på rosor – och nu har Pernilla fattat ett beslut.

Därför flydde Pernilla Wiberg Sverige med miljonernaBrand logo
Därför flydde Pernilla Wiberg Sverige med miljonerna

Pernilla Wibergs beslut med maken Bödvar efter 29 år

Hon har jobbat aktivt med en egenskap som hotat att förgifta relationen med Bödvar: sin svartsjuka.

Pernilla Wiberg
Pernilla och Bödvar – vilken kärlekshistoria!

– Det är ingen rolig egenskap och var något som jag i början av relationen försökte dölja. Min man kunde inte alls fatta varför jag så lätt blev svartsjuk och det hade egentligen aldrig med honom att göra, mer med tidigare erfarenheter. Det finns en del i min historia som utlöst den här svartsjukan inom mig, säger Pernilla till Hemmets journal.

Annons

Pernilla Wiberg om uppbrottet: "Helt förstörd"

Tumult som sagt. Svensk Dam fick en pratstund med Pernilla tidigare i år, och då berättade hon om när hon och Bödvar bröt upp. Pernilla hade tvingats ta en paus i skidåkningen på grund av en ledbandsskada. Hon ville att Bödvar skulle följa med till rehabiliteringscentret i södra Tyskland – men han valde sitt åtagande i landslaget.

– Det var hemskt, jag var helt förstörd. Det gjorde så ont i hjärtat, säger Pernilla till Svensk Dam.

Men uppbrottet tog inte. Pernilla och Bödvar blev ihop igen 1998. – Många frågar hur man lyckas hålla ihop så länge, och jag tror det är viktigt att kunna prata om allt, att skratta tillsammans, och att fortsätta se varandra. Trots att vi har varit ihop så länge, så ser jag fortfarande fram emot att krypa ner bredvid honom varje kväll, säger hon och ler.

– Sedan är vi priviligierade som bor i Monaco och inte behöver jobba hundra procent. Vi har otroligt mycket tid att göra andra saker och vi är bra på lyxa till vardagen. Vi åker skidor, badar, reser och njuter av livet – det kan ta slut imorgon.

Annons