Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Pernilla Wiberg skapar otäck stämning i programmet: "Otroligt obehagligt"

28 mar, 2024, 19:30 
Pernilla Wiberg
Pernilla Wiberg säger något i Superstars som får de andra deltagarna att rygga tillbaka.
Annons

Svensken minns Pernilla Wibergs karriär med glädje. Hon hade en fantastisk tid i backarna och kan bland annat ståta med två OS-guld och fyra VM-guld.

Därför flydde Pernilla Wiberg Sverige med miljonernaBrand logo
Därför flydde Pernilla Wiberg Sverige med miljonerna

Pernilla Wibergs erkännande ändrar stämningen i Superstars

Pernilla Wiberg
Pernilla var vittne till tragedin.

Men Pernilla har inte bara trevliga minnen från sin tid som elitidrottare. I Discovery-serien Superstars berättar hon om konkurrenten Ulrike Maier, som tragiskt miste livet i samband med ett lopp.

Annons

– Vi hade en jättekonstig relation till varandra fram till tävlingen i Garmisch-Partenkirchen 1994 då vi lyckades komma in i samma kabin upp till fjället. Då började hon plötsligt prata. Det hade varit en lite jobbig och stel känsla innan det, säger Pernilla i Superstars.

– Det var så himla skönt, så himla förlösande. Det hade legat och pyrt och känslan var att det var en människa som inte alls var speciellt trevlig.

Men Pernillas vänskap med Ulrike med kortvarig. Vid samma tävling tappade Ulrike kontrollen över sin framfart och kraschade in i en tidtagningsstolpe. Hon bröt nacken och avled, framför ögonen på sin då fyraåriga dotter Melanie.

Pernilla Wiberg: "Otroligt obehagligt"

När Pernilla berättar om händelsen blir Superstars-kollegorna Johanna Ojala och Linnea Claeson märkbart tagna.

– Det är så otroligt obehagligt. Jag har funderat efteråt och det var nog meningen att vi skulle reda ut det, säger Pernilla i Superstars.

Annons

Ulrikes olycka fick rättsliga följder. Hennes fästman Hubert Schweighofer stämde det internationella skidförbundet Fis.

– Jag är väldigt, väldigt arg på Fis. Under fyra år har experter jobbat med säkerhet, och detta visar att ingenting har förbättrats, sa Schweighofer efter olyckan.

Annons