Pernilla Wibergs skräck – miljonerna borta

Pernilla Wibergs skräck – miljonerna borta

Den tidigare skidstjärnan Pernilla Wiberg har blivit mångmiljonär tack vare aktier. Men det finns en hake. Nu berättar hon om skräcken!

Här är Sveriges 5 rikaste!
Slå på ljud

Pernilla Wiberg, 51, var under 90-talet en av de främsta alpina skidåkarna och har så mycket som två OS-guld och fyra VM-guld i ryggsäcken.

Idag är hon en mycket uppskattad expertkommentator i tv-programmet "Vinterstudion". Det har hon varit sedan 2002, året efter att hon la skidorna på hyllan.

Förutom detta är Pernilla även mycket engagerad i frågan om skidåkares säkerhet och sitter därför i styrelsen för hjälmföretaget Mips.

– Sedan 2010 har jag suttit som ordförande i en grupp hos Internationella skidförbundet, där man tittar på säkerheten för åkarna. I den gruppen pratade vi bland annat om hjälmar, hur dåligt man testar dem och vad som kunde göras för att förbättra dem, har hon berättat för Expressen.

Pernilla Wiberg är mångmiljonär på aktier – stora oron

Att gå in i bolaget Mips var ingen dum idé av Pernilla. Enligt en kartläggning av Expressen har Mips-aktien nämligen stigit med närmare 1 200 procent de senaste tre åren.

I mars 2021 var Pernillas 30 000 aktier värda drygt 20 miljoner kronor. Samtidigt understryker hon själv att det finns en stor osäkerhet när det kommer till aktier.

– Du vet hur det är med aktier, så länge du inte sålt dem är det bara siffror på ett papper. Det kan lika gärna vara noll i morgon. Samtidigt är det en väldigt intressant resa som jag har fått vara med på de senaste fem åren, säger hon till Expressen.

Vi ser Pernilla i Vinterstudion!

Janne Danielsson/TT

Pernilla Wiberg äger procent i hotell i Åre

Pernilla bor, sedan många år tillbaka, i en lägenhet i Monaco. Hon har dessutom ett hus i Österåkers kommun, som dock var en gåva och inget hon betalat själv. Fastigheten är värderat till cirka 8 671 000 kronor.

Inte nog med aktiesuccén – hon äger dessutom tio procent i Hotell Idre Sweden AB, som även äger Pernilla Wiberg Hotel i Idre.

År 2018/2019 omsatte bolaget runt 3,2 miljoner kronor, och fastigheten ska vara värderad till över 21,8 miljoner kronor, enligt Expressens kartläggning.

LÄS MER: Charlotte Kallas glamorösa lyxköp – pungade ut miljoner

LÄS MER: Chris O'Neills innersta krets – exklusiva klubben

LÄS MER: Här är prinsessan Madeleines innersta krets – vänskapen går i arv