Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Pernilla Wibgergs succéaffär – värt 20 miljoner

29 jan, 2022, 11:00 

Pernilla Wibergs börsinnehav har gått som tåget under 2021.

Annons
3 kungliga snackisar vecka 4!Brand logo
3 kungliga snackisar vecka 4!

Pernilla Wiberg, 51, är en av Sveriges främsta alpina skidåkare genom tiderna och har hela två OS-guld och fyra VM-guld hemma i prisskåpet.

År 2002 lade hon skidorna på hyllan och idag är hon en mycket uppskattad expertkommentator i tv-programmet "Vinterstudion".

Förutom detta är Pernilla även mycket engagerad i frågan om skidåkares säkerhet och sitter därför i styrelsen för hjälmföretaget Mips.

– Sedan 2010 har jag suttit som ordförande i en grupp hos Internationella skidförbundet, där man tittar på säkerheten för åkarna. I den gruppen pratade vi bland annat om hjälmar, hur dåligt man testar dem och vad som kunde göras för att förbättra dem, har hon berättat för Expressen.

Det har visat sig vara ett riktigt bra affärsdrag. Hennes aktier steg i värde med ungefär 20 miljoner under 2021, rapporterar Expressen.

Annons

– Det är bara en otroligt häftig resa. Från att ha varit ett jättelitet bolag och över 20 års forskning på Karolinska och KTH till att göra den här resan, gå på börsen och lyckas. Det är klart att man har lärt sig mycket av det, det har varit fantastiskt roligt, säger Pernilla till tidningen.

Men nåt större intresse för aktier har inte väckts, istället förespråkar hon försiktighet.

– Jag vet att man inte alltid behöver förlora pengar på aktier men det är väldigt osäkert. Man ska verkligen veta vad man gör om man ska köpa massor med aktier. Jag försöker förklara det här för min 18-årige son, att man får vara väldigt försiktig, säger Pernilla.

Annons