Sanningen bakom Pernillas kärlekssaga – här är hela historien

09 jun, 2021, 14:25 
AvLinus Brännström

Hon var singel i över ett decennium.
Pernilla Wahlgren valde att leva ensam efter de stormiga relationerna – men nu har hon öppnat sitt hjärta igen.
Här är hela sanningen bakom hela kärleksresan som till slut ledde henne fram till Christian Bauer.

Annons
Här får spådamens oväntade ord Pernilla att bryta ihop – har helt fel
Här får spådamens oväntade ord Pernilla att bryta ihop – har helt fel

"Mitt kärleksliv är me, myself and I."

Pernilla Wahlgrens ord är hämtade från en intervju med Hälsoliv men skulle kunna vara tagna från i princip vilket reportage som skrivits om henne de senaste åren.

– Jag gillar ju att vara singel, jag tror att många inte tror det. Jag längtar faktiskt inte efter någon. Jag har ett roligt jobb som tar otroligt mycket tid. Så fort jag är ledig så umgås jag med familjen och fantastiska vänner. Om jag skulle träffa en snubbe mitt i allt det här, var skulle han få plats liksom, sa hon till Aftonbladet i fjol.

– Jag är så lycklig och mår så bra och har så kul att det inte är något som jag längtar efter. Jag vet inte när jag skulle ha tid att träffa någon. Jag har absolut inte tid att gå på dejter och det är inget jag vill heller. Har jag en ledig kväll vill jag vara med folk jag känner, inte sitta på någon stel dejt och typ bli intervjuad, förklarade hon för Expressen 2019.

Annons

Pernilla Wahlgren har varit singel i ett decennium

Pernilla Wahlgren har varit officiellt singel i över ett decennium. Men så har hon också några av Sveriges mest uppmärksammade och stormiga relationer bakom sig.

Äktenskapet med Emilio Ingrosso, som hon träffade redan när han dansade bakom henne i Melodifestivalen 1985, varade mellan 1993 och 2002. Det gav henne barnen Oliver, Bianca och Benjamin men slutade olyckligt. Han dömdes senare för olaga hot och rättsprocessen blev en stor följetong i tidningarna.

Pernillas andra långa förhållande, med polisen Joachim Lennholm, höll i sex år och resulterade i sonen Theo. Men relationen slutade olyckligt 2008.

– Det tog mig många år innan jag vågade prata om det. Men jag har kommit ur depressionen och ältandet och skuldtänkandet nu, har hon berättat i sin och Sofia Wistams podd.

Bianca Ingrosso avslöjade att Pernilla Wahlgren börjat dejta någon.

Bianca Ingrossos avslöjande

De tuffa uppbrotten har gjort henne extra vaksam inför att gå in i nya relationer.

Recept.se Nyhetsbrev
Annons

– Har man fått hjärtat sårat eller brustet, när det väl har läkt så passar man sig jävligt noga för att något ska hända igen, berättade Pernilla Wahlgren när hon var med i "Stjärnorna på slottet".

Samtidigt har hon ibland antytt att hon saknar att komma hem till någon.

– När alla åker hem efter föreställningen så har jag ingen som väntar hemma och har gjort någon mysig vickning, berättade hon för Aftonbladet i fjol inför premiären av showen "Pernilla Wahlgren har hybris".

Men nu har allt förändrats.

I slutet av april gjorde Bianca Ingrosso det oväntade avslöjandet i podden "Ursäkta" – hon berättade då för lyssnarna att mamma Pernilla börjat träffa någon.

– Hon dejtar nu. Jag kommer inte att säga något mer, men hon dejtar och jag är så glad för hennes skull. Han är så snygg men jag vågar inte säga mer. Jag ville att han ska få vara hennes och de är inte ihop än, de bara dejtar, sa Bianca i podden.

Annons

Tecknen i spanska lyxhuset

Men från Pernilla Wahlgren själv var det tyst i flera veckor – ända fram till pingsthelgen då hon åkte på semester till Spanien och sitt lyxiga semesterhus som hon döpt till Casa Rosa.

Uppdateringarna på sociala medier visade att hon inte var ensam på solkusten. Bland annat lade hon ut en bild på Instagram föreställande ett dignande frukostbord fyllt med färsk frukt och texten "Breakfast for two".

Sedan postade hon en glädjefylld selfie med en ännu mer glädjefylld text:

"Har tusen fjärilar i magen, samtidigt som jag aldrig har känt mig så här lugn, trygg & harmonisk. Är så tacksam att jag vågade öppna upp mitt hjärta igen, & att jag får känna allt det jag känner just nu...!"

Därefter kom den första bilden på nya kärleken – men bara på hans nacke och bakhuvud, mitt i en kram. Hon kallade honom bara för "C" när hon hyllade och tackade honom i en kärleksrusig bildtext:

Annons

"Det tog mig många år, men mitt hjärta är helt nu. Och jag hittade kärleken när jag trodde att jag inte behövde den", skrev Pernilla Wahlgren bland annat.

Så lärde Pernilla känna Christian

För Aftonbladet bekräftade hon sedan att Christian Bauer är hennes nya kärlek – en 55-årig försäljnings- och marknadschef samt fotomodell från Åkersberga i norra Stockholm som även han har barn från ett tidigare förhållande. Pernilla lärde känna honom genom gemensamma vänner.

Han arbetar för företaget Lewa som säljer produkter för munhälsa och har tidigare bland annat jobbat som skidlärare och under många år varit anställd inom Vin och Sprit AB. Som fotomodell har han gjort jobb för Ikano Bank och biljätten Renault.

Christian har också kärlekshyllat Pernilla – i ett inlägg på sitt låsta Instagramkonto har han skrivit:

"Kan inte hålla tillbaka mig längre. Du ger mig pirr och glädjetårar som jag aldrig känt förut. Du är så jordnära, så äkta, så kärleksfull, ja du är helt helt underbar. Det här är så äkta och jag är fylld av total kärlek till dig. Tack för att du kom in i mitt liv och gjorde det komplett. Din för alltid."

Christian Bauer har flimrat förbi i Pernilla Wahlgrens sociala medier.

Sa "jag älskar dig" i Spanien

Sedan dess har Christian Bauer bland annat varit ute och ätit middag tillsammans med Pernilla och hennes barn och han har också flimrat förbi på sociala medier.

Annons

I podden "Wahlgren och Wistam" berättar Pernilla Wahlgren att hon ville skynda långsamt i början men att hon nu inte riktigt förstår varför.

– Det känns så orimligt i dag, att det inte var kärlek vid första ögonkastet. Nu när jag tittar på honom tänker jag: "Var har du varit i hela mitt liv? Hur kan jag ha varit på dejt med dig och inte kastat mig om dig och kysst dig och aldrig släppt dig?"

– Jag har aldrig, aldrig, aldrig känt något sånt här starkt och det säger vi båda två. Det är så starkt så att vi gråter hela tiden.

Hon berättar också att det var i Spanien, i hennes hus Casa Rosa på solkusten, som alla pusselbitar till slut föll på plats.

– Vi satt där och så bara tittade jag på honom och så ba "nä jag kan inte hålla mig längre, jag älskar dig" och då sa han "jag älskar dig också" och så började vi gråta, säger hon i "Wahlgren och Wistam".

Nu väntar en kärleksfylld första sommar för paret. Sedan väntar en annan resa för Pernilla då hon ska börja bygga sitt nya hus, som hon kallar Villa Nilla, på Lidingö.

Annons

Lyxvillan beräknas stå klar om ett år – och som relationen med Christian Bauer utvecklats kan man gissa att hon inte kommer att flytta in ensam i den pampiga vita kåken.

Annons