Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Pernilla Wahlgren besked om mystiska husköpet utomlands – efter Biancas avslöjande ord

17 apr, 2022, 06:00 
AvLinus Brännström

Spanien, Turkiet, Kap Verde, Sydafrika, Karibien – när svenska kändisar vill fly den svenska vintern åker spenderarbyxorna på.
Här är deras lyxiga hem utomlands.

Annons
Så mycket pengar tjänar Pernilla Wahlgren!Brand logo
Så mycket pengar tjänar Pernilla Wahlgren!

Familjen Wahlgren-Ingrosso har sedan många år gjort Spanien till sitt. Nöjesklanens överhuvuden – Christina Schollin och Hans Wahlgren – har haft hus på Solkusten i över 20 år.

Numera tillbringar paret i princip hela vinterhalvåret i Nerja.

– Sedan ganska många år har vi valt att bo halvårsvis där. Det finns inga måsten, man har inga tider att passa och allting är så lätt där nere. Vi bor ju i ett litet område med utsikt över Medelhavet åt ena hållet och bergen åt andra hållet, det är så mäktigt, berättade Christina Schollin nyligen för Femina.

Annons

– Man njuter av lugn och ro, vidunderlig utsikt och sol och värme. Man kan ta dagen som den kommer och vi har massvis med vänner som vi umgås med och som det är lätt att umgås med. Inte som i Sverige där man måste bjuda på middag två veckor i förväg.

2018 valde också parets välkända dotter Pernilla Wahlgren att köpa hus i Spanien. Kåken, som hon döpt till Casa Rosa, ligger utanför Marbella och har en öppen planlösning och stor terass med utsikt över havet.

Annons

– Det känns toppen, det är den bästa investering jag har gjort. Jag vill vara där så ofta jag kan. Redan nu har mina vuxna barn varit där i omgångar med sina vänner. Det är fantastiskt att kunna erbjuda dem ett semesterhem när de vill åka i väg själva, har hon berättat i Wahlgrens värld.

Dubbla besked om Pernilla Wahlgrens nya lyxhus

Och trots att Pernilla just nu är i färd med att bygga ett lyxigt drömhus på Lidingö utanför Stockholm fortsätter hon att satsa på Spanien. Senaste året har hon flera gånger berättat om att hon är på jakt efter ett större hus i landet och i höstas avslöjade dottern Bianca Ingrosso att en ny fastighetsaffär var i hamn.

Annons

Pernilla själv förnekade senare det.

– Hon sprang lite i förväg här, vi var och tittade på lite olika hus, så var det ett som jag var lite intresserad av men det blev inget av det. Ibland säger hon saker lite fort, sa hon till Expressen i februari i år.

Pernilla Wahlgren och Bianca Ingrosso har fallit för Spanien.

Men bara några veckor senare berättade Pernilla Wahlgren själv i Wahlgrens värld att hon faktiskt köpt ett nytt, större hus i Spanien – ett glädjebesked som fick mamma Christina Schollin att börja gråta.

Annons

– Det har hänt något väldigt stort i mitt liv. Jag fick precis samtalet jag har väntat på. Pengarna är överförda och huset är mitt. Jag köpte det, sa hon i programmet.

Och nu har hon också delat med sig av en första bild på det nya spanska drömhuset på Instagram.

”Mitt nya hem i solen! Casa de las Estrellas, heter det nu - vilket betyder Stjärnornas hus. Får se om jag behåller det namnet, eller hittar på nåt nytt… Kanske målar det rosa, & döper det till Casa Rosa 2.0 ..?”, skriver Pernilla Wahlgren intill en bild på ytterdörren.

Ingrosso-familjens drömhem på Mallorca

Bianca Ingrosso har i sin tur berättat att hon investerat i en lyxig lägenhet i Palma på den spanska ön Mallorca. Hon berättade om lägenhetsköpet i fjol och sa då också att lyan var under produktion och inte skulle bli klar förrän under 2022.

Annons

Mallorca är en plats som Bianca Ingrosso håller kär – förra året hyrde hon och hennes vänner ett lyxhus på ön i två veckor. Enligt Hänt ska notan ha landat på hisnande 385 000 kronor.

I Palma bor ju också hennes far, Emilio Ingrosso, tillsammans med sin hustru Åsa Ingrosso. De driver två restauranger på Mallorca och bor i en fyrarummare med stor takterass och utsikt över Medelhavet.

Paret bor och jobbar även i Sverige men på Mallorca kan de njuta av tillvaron på ett annat sätt.

Annons

– Det är ju som semester, där kan vi hitta tillbaka till varandra, har Emilio Ingrosso berättat i podcasten Fundamentalt.

Charlotte Perrellis spanska lyxhus – för 50 miljoner

I Spanien håller också Charlotte Perrelli och hennes make Anders Jensen till under delar av året och här snackar vi lyx på riktigt.

Anders Jensen och Charlotte Perrelli har flera lyxiga boenden – både i Sverige och utomlands.

2019 köpte paret en exklusiv villa i Marbella. Huset är 745 kvadratmeter stort med en 545 kvadratmeter terass och en 50 kvadratmeters infinity pool med havsutsikt.

Annons

Enligt uppgift ska hela kalaset ha kostat 50 miljoner kronor.

– Det tog oss över två år och vi har säkert kollat på mellan femton och tjugo hus innan vi hittade rätt. Men när vi kom hit så kände både Anders och jag att det här är precis vad vi letat efter, har Charlotte Perrelli berättat för Aftonbladet.

Carolina Gynnings drömhem på partyön

Även Carolina Gynning har fastnat för Spanien. 2018, efter att hon separerat från Alexander Lydecker, valde hon att ge sig själv en tidig 40-årspresent – det blev en 70 kvadratmeter stor lägenhet med terass på den spanska partyön Ibiza.

Annons
Carolina Gynning har rest till Ibiza sedan hon var i 18-årsåldern – numera har hon ett eget boende på den spanska partyön.

– Den är väldigt stor och ligger på sjunde våningen vid havet. Den har panoramautsikt över vattnet. Den är så fantastisk, och kommer att bli ännu bättre när jag har satt min touch på den, berättade Gynning för Expressen i samband med köpet.

Carolina Gynning, som numera lever med Viktor Philipson, har haft Ibiza som favoritresmål sedan hon var 18 år gammal och har berättat att hon länge letat efter ett eget boende på ön innan hon till slut slog till.

Annons

Men det är inte bara Spanien som gäller när kändisarna ska fly Sverige.

Felix Herngrens och Björn Borgs hus i utlandet

Skådespelaren och regissören Felix Herngren hade tidigare sommarhus på både Gotland och i Turkiet. För ett par år sedan valde han dock, på grund av tidsbrist, att sälja huset på Gotland.

I samband med det förklarade Herngren att det är enklare att åka till Turkiet än till Gotland.

Huset i Turkiet ligger i Gümüslük, väster om Bodrum, i en semesterby där villorna är ritade av den svenska stjärnarkitekten Thomas Sandell.

Felix Herngren har hus i Turkiet.

Tennisikonen Björn Borg och hans hustru Patricia Borg har också valt att skaffa ett boende utomlands. Häromåret sålde paret det exklusiva hus med sjötomt och tennisbana på Ingarö utanför Stockholm som Björn Borg köpte redan 1984.

Annons

Försäljningen inbringade 35 miljoner kronor och paret Borg bor nu i en stor lägenhet i centrala Stockholm men har också valt att köpa ett hus på Kap Verde utanför Västafrikas kust.

Huset ligger i Santa Maria på ön Sal.

– Det är underbart. Det här är vår lilla fristad. Här kan man vara sig själv och så är det lite bättre klimat än i Sverige, har Patricia Borg berättat för Aftonbladet.

– Nu planerar vi att vara här så mycket som möjligt, i alla fall under den tråkiga delen av året så på vintern ska vi försöka vara här.

Per Morbergs karibiska drömhus – för 22 miljoner

Skådespelaren och kocken Per Morberg har valt att flytta ännu längre bort med hustrun Inese. Under många år har har paret flytt de svenska vintrarna till förmån för Karibien – närmare bestämt Saint Vincent och Grenadinerna där de har ett riktigt lyxigt hus.

Annons

– Det är 28 grader i vattnet och 32 i skuggan året om. Ön är gästvänlig, människorna vänliga och hjälpsamma, har Morberg berättat för Hemtrevligt.

I februari i år lades dock parets hus ut till försäljning – för 22 miljoner kronor. Om Per och Inese köpt något nytt hus i närheten eller om de planerar att tillbringa sina vintrar någon annanstans är oklart.

I samband med att huset lades ut på marknaden fick vi till slut också lite mer information om bekvämligheterna – enligt mäklarannonsen är huset 204 kvadratmeter stort och har havsutsikt, infinity pool och fyra sovrum.

Försäljningen verkar trots det gå lite trögt och huset ligger ännu ute på marknaden.

Carolas hus i Sydafrika – pool och tennisbana

Bland kändisarna som valt att skaffa drömhem lite längre bort märks också Carola Häggkvist och Margaux Dietz som båda har investerat i hus i Sydafrika.

Annons

Carola köpte sitt hus 2016 tillsammans med dåvarande pojkvännen Jimmy Källqvist. De är inte längre ett par men äger fortfarande huset tillsammans.

Carola har en stark relation till Sydafrika.

Den 218 kvadratmeter stora villan ska ha kostat 3,2 miljoner kronor.

– Jag har längtat efter ett eget hus i Sydafrika sedan mitt första besök 1994 – och nu har det blivit verklighet! Det är ett vitputsat hus som ligger i fiskebyn Hout Bay, strax utanför Kapstaden, berättade Carola för Vi i villa efter att affären blivit känd.

Annons

Huset ligger i ett område där det finns både pool och tennisbana.

Carola har också nära band till Sydafrika då dottern Zoe kommer därifrån.

– Eftersom Zoe kommer från Sydafrika tycker jag att det är viktigt att hon får ha ett liv även där, har hon sagt till Vi i villa.

Margaux Dietz beslut efter tragedin

Margaux Dietz har i sin tur haft boende i Sydafrika via sin mamma Eveline. Häromåret beslutade dock Youtube-stjärnan för att bygga ett eget hus intill mammans – men då slog tragedin till.

Annons

Huset brann ned till grunden. Lyckligtvis skadades ingen människa men stora värden gick upp i rök.

”Tur i oturen var att mitt hus inte hann börja byggas för annars hade det också brunnit ner”, har Margaux Dietz berättat på sin blogg.

Olyckan fick henne att fatta ett helt nytt beslut – hon valde att köpa även marken där mammans och hennes mans hus låg för att bygga något för hela familjen.

”Numera är jag stolt ägarna av hela marken på en hektar där jag ska bygga upp hus så att hela familjen och vänner får plats. Så det blir ett mycket större projekt än vad jag tänkt tidigare”, berättade hon i fjol på sin blogg och fortsatte:

Annons

”Planen är tre stora trädhus som ligger 2-3 meter upp i luften byggda på pålar och sen härliga trägångar mellan husen så att de hänger ihop!”

Tidigare i år visade hon upp de nybyggda trädhusen i en vlogg och tittarna fick se en riktig dröm – med pool, stora öppna ytor och härliga trätrappor och gångar mellan de olika husen.

Annons