Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Pernillas sorgliga besked inför Allsång på Skansen – tvärvänder: "Vem vill lyssna på mina gamla låtar?"

28 maj, 2024, 16:30 
Pernilla Wahlgren
Pernilla Wahlgren gjorde succé i fjolårets Allsång på Skansen, ändå vacklar självförtroendet. Nu kommer artisten med det sorgliga beskedet.
Annons
Pernillas diss efter bröllopet – vägrar göra det igen: ”Galet”Brand logo
Pernillas diss efter bröllopet – vägrar göra det igen: ”Galet”

Sommaren 2023 klev Pernilla Wahlgren, 56, ut på Sollidenscenen och gjorde succé som programledare – och snart stod det klart att hon skulle leda allsången även denna sommar.

Men trots att Pernilla tokhyllats för sin insats har hon ett vacklande självförtroende – och man kan bara konstatera det trista beskedet i hennes ord.

– Mitt självförtroende som entertainer och humorartist är mycket större än mitt självförtroende som musikartist. Jag har alltid sagt "Vem vill höra på mina gamla låtar?", säger hon till Expressen.

Pernilla Wahlgrens ord om giget

Inför premiären av Allsång på Skansen i fjol var Pernilla uppenbart taggad på det som väntade. Samtidigt nämnde hon redan då nerverna:

– Jag har lite svårt att komma ihåg namn. Sanna var väldigt duktig på att kunna alla namn utan till, eller om hon fick höra i snäckan i örat, men jag vill säga rätt artistnamn, sa hon då till Svensk Damtidning.

Pernilla Wahlgren på Sollidenscenen
Pernilla Wahlgren var en stjärna på Sollidenscenen i fjol! Foto:Jessica Gow/TT

På frågan om hon redan då visste hur det skulle bli sommaren 2024 blev svaret – med glimten i ögat:

– Vi får se om jag sköter mig först.

Annons

Och visst skötte Pernilla sig, och lite där till! Men ändå kan hon fortfarande tvivla på sin egen förmåga och tvärvända i självförtroendet efter succén.

Som hon säger inför Allsång på Skansen, då hon först har ett annat gig på Glada Hudik-festen i Hudiksvall:

– Det känns ju kul så klart. Ringrostig är jag ju inte, för jag har stått på scen under alla år, men då har jag också gömt mig lite bakom humorn och komiken. Nu ska man damma av sina popstjärneskills, om man nu haft några.

Pernilla Wahlgrens osäkerhet

Pernilla lägger till att hon bara hoppas att det kommer vara någon där och vilja "titta på en gammal schlagertant som ska sjunga sina gamla hits", följt av:

– Jag har alltid sagt "Vem vill höra på mina gamla låtar?", men sen är ju kul när folk säger "Jag älskar dina gamla låtar". Det är ju roligt och jag vet att man blir glad när man hör en gammal schlagerdänga.

Vi är övertygade om att så kommer vara fallet och ser också fram emot att se henne leda Allsång på Skansen i sommar!

Foto: TT

Annons