Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Lulu Carter berättar om megakändisen: "Vi har hånglat"

30 jul, 2020, 07:00 
AvMaria Roswall
Hon har gjort hela 18 säsonger av TV4:as Äntligen Hemma och hon älskar att inreda och göra folk glada. Sen har hon haft en passionerad relation med Robinson-Raymond, seglat över Atlanten och hånglat med James Bond också, för att nämna ett axplock. Vi fick en rolig pratstund med Lulu Carter.
Annons

Hej Lulu hur mår du?

– Jag mår bra, eller om jag ska vara ärlig är det väl sådär. Den här våren har varit tuff mot många, inklusive mig. Det är inte lätt att vara egenföretagare när något sådant här slår till.

Lulu Carter är young at heart som hon säger nu när 60-årsdagen närmar sig.
Lulu Carter är young at heart som hon säger nu när 60-årsdagen närmar sig.

Det var en befrielse att sluta med Äntligen hemma

Du är en av vårt lands mesta hemmafixare och har gjort hela 18 säsonger av Äntligen hemma i TV4, hur kändes det att sluta?

– Tomt för att jag älskade att stå framför kameran och att få göra fina hem till människor som blev glada och tacksamma, men jag var trött på hela redaktionen och allt strul så på det sättet blev det en befrielse.

Vad tycker du allra bäst om i ditt hem?

– Oj, det är mycket det! Älskar min samling av mattor, samlat på mig mattor i över 20 år och tröttnar aldrig på dem. Många är från resor, bland annat från Marocko, Afrika.

Annons

Blir folk ängsliga när de bjuder hem dig, att du inte ska tycka de har snyggt?

– Ibland kanske men inte ofta, jag tror att i och med att jag är lite bohemisk, inte så fancy av mig, upplever jag det inte så. Mer att de vill ha idéer och tips!

Lulus hem på Östermalm speglar verkligen hennes mjuka personlighet.
Lulus hem på Östermalm speglar verkligen hennes mjuka, orientaliska personlighet.

Och det ger du glatt eller har du tröttnat?

– Jag tycker det är roligt att folk har tillit till min smak så till 75 procent är det kul, men ibland tröttnar jag, det ska jag erkänna.

Lulu Carter har hånglat med världskändis

Vilken inredningsstil hamnar längst nere på din skala?– Den opersonliga alla gånger, jag tycker det är oerhört tråkigt och intetsägande att komma hem till någon som haft hjälp av en inredare, fast jag själv är en jag vet, men när man ser att inredaren inte alls gått på personen i sig utan på den smak som gäller i tiden just då. Ett hem ska alltid spegla personerna som bor där.Du känns som en skön stilblandning mellan orientaliskt och hippie, stämmer?– Haha! Stämmer! Lägg till western så har vi full pott! Ibland kan jag vara elegant i byxor och kavaj men då har jag mina boots till.Robinson-Raymond beskriver er f d relation som passionerad, vad säger du om det?– Jag säger suck, vårt förhållande varade i några månader, inte längre än så.Han känns som en intensiv person?– Det kan man lugnt säga!Victorias oro – efter det fruktansvärda beskedet!Läs mer

Med Raymond Ahlgren 2006 när de var ett par. Här på ett mingel på Åhlens.
Med Raymond Ahlgren 2006 när de var ett par. Här på ett mingel på Åhlens.

Har du någon kärlek i ditt liv idag?

– Mina hundar och mina barn! Jag har varit gift tre gånger och haft många relationer och visst längtar man efter den där kärleksbomben som slår ner, men i det stora hela är det skönt att vara singel.

Annons

Du har ett år kvar till 60, vad är det bästa med att vara där du är i livet nu?

– Att man fullkomligt struntar i vad andra tycker och tänker om en, befriande! Sen ser jag mig själv mer som 40 så tanken på att jag ska fylla 60 är lite underlig. Jag är young at heart, som en spådam sa till mig när jag var 20 år.

Berätta något om dig som nästan ingen vet om?

– Jag har åkt i en väldigt liten båt över Atlanten och så har jag hånglat med Daniel Craig!

Vilken upplevelse var bäst?

– Hånglet, absolut, haha!

Lulu med dottern Nicole och hunden Buster.
Lulu med dottern Nicole och hunden Buster.

Fakta: En av vårt lands mesta hemmafixare, varit med i TV4:s Äntligen hemma i hela 18 säsonger. Fick stor uppmärksamhet när hon vittnade mot programledarkollegan Martin Timell, att han skickat sex-sms till henne vid flera tillfällen.

Ålder: 59 år.

Familj: Två barn och ett gäng hundar.

Bor: På Östermalm.

Foto: TT

Annons