Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Peter Apelgrens tråkiga besked – tar farväl av alla: "Livet går fort"

09 apr, 2024, 18:30 
Peter Apelgren
Karin Törnblom/TT
Komikern Peter Apelgren har ett tråkigt besked att ge: nu sätter han punkt.
Annons

Peter Apelgren är mer än bara sina segrar i På spåret. Den folkkäre komikern fick sitt stora genombrott med P3-serien Rally – som fortfarande åtnjuter kultstatus och går varm på Youtube och andra plattformar. Han har också haft stor framgång med ett antal scenföreställningar, ofta jämte makan Anna Mannheimer.

Fredrik Wikingssons besked om att ta över ”På spåret” – har bestämt sigBrand logo
Fredrik Wikingssons besked om att ta över ”På spåret” – har bestämt sig

Peter Apelgren tar farväl av alla: "Livet går fort"

Men nu ska Peter ta farväl. Det är ett mycket tråkigt besked – som säkert kommer att väcka en del sorg ute i stugorna.

Peters nya humorföreställning, Livets efterrätt, blir nämligen karriärens allra sista.

"Med den vill Peter sätta punkt för ett nästan 40 år långt liv på olika teaterscener", kan man läsa i ett pressmeddelande.

– Den här gången tänker jag göra en föreställning som jag själv skulle vilja sitta i salongen och se. Jag önskar att den blir ett komplement till det som det i övrigt bjuds på, till exempel på Lisebergsteatern. Humor för finsmakare typ. Hur som helst kommer jag att göra mitt allra bästa för att roa er, säger Peter.

Annons

Publiken uppmanas titta efter en färdtjänstbuss

På vanligt Peter Apelgren-manér kommer 65-åringen med en kryptisk uppmaning till fansen: "håll noga uppsikt efter annonsering och den stripade färdtjänstbussen".

– Jag ser mycket fram mot dessa kvällar. Mina känslor inför Livets efterrätt är laddade med tillförsikt, nöje och ett uns vemod. Livet går fort när man har roligt har någon sagt. I mitt fall kan ingenting vara mer sant, säger Peter.

Livets efterrätt har premiär på Lisebergsteatern den 26/9 2024.

Peters förra scenshow Döden – andra sidan é ni klara, som han gjorde tillsammans med Anna, fick goda recensioner.

"Det är rappt och proffsigt och oftast väldigt, väldigt roligt. Paret är bra på igenkänningshumor. Saker som inte skulle se kul ut om jag skrev ner dem här, men som får publiken att skratta sig tårögd på grund av bra tajming. Det verkar vara lagom mycket spontana infall, från båda två. Nog för att hålla oss lätt osäkra, men inte så att det bromsar farten", skrev Aftonbladets legendariske kritiker Jens Peterson.

Annons