Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Peter ”Foppa” Forsberg om livet efter uppbrottet med Nicole Nordin: ”En nytändning”

06 maj, 2024, 07:00 
Vendela Lönnqvist
TT
Foppa är tillbaka – i sitt rätta element!
Annons

Det blev relativt nyligen klart – forna hockeyproffset Peter ”Foppa” Forsberg kommer vara Viaplays expertkommentator under hockey-VM.

Ett jobb han minst sagt är förberedd på.

– Jag kommer från en hockeyfamilj, farsan har varit hockeycoach hela livet och jag har spelat på den högsta nivån i 22 år – så lite hockey bör jag ju kunna. Dessutom får Sverige ett riktigt bra lag i år och det gör det ännu roligare att åka dit, säger han till Expressen.

Så blir Peter ”Foppa” Forsbergs & Nicole Nordins nya liv efter uppbrottetBrand logo
Så blir Peter ”Foppa” Forsbergs & Nicole Nordins nya liv efter uppbrottet

Peter Forsberg om kommande jobbet

Han menar att han kommer vara en rättvis bedömare, utan att för den sakens skull ”såga i onödan”. Däremot kommer han vara rak och ärlig med sina åsikter, något annat finns inte på kartan.

Men förväntningarna är höga på Tre Kronor.

Annons

– Det jag tycker är roligt nu är att det känns som att spelarna som åker dit, åker dit med en vilja att vinna guld. Det är inte ”jag måste åka till hockey-VM” utan det känns verkligen som att de vill representera Sverige. Nu har vi inte tagit oss längre än till kvartsfinal de senaste fyra åren, så det känns som att många vill ha revansch och de bra spelarna har fått med sig varandra: ”Vi åker – nu har vi en jättechans att vinna guld”. Det är positivt och därför blir det roligt att åka ner och följa dem på plats. Det känns som en nytändning för Tre Kronor på något sätt.

"En tradition"

Foppa kommer sända direkt från Tjeckien där matcherna spelas, men han kommer däremot inte vara med i rutan hela turneringen.

Han har ju andra prioriteringar sedan några år tillbaka – nämligen sina barn.

– Jag har ju lite annat för mig också. Och jag har ungar. Och på lördagen, när semifinalerna spelas, är det faktiskt Elitloppshelgen. Det är en tradition som jag alltid har haft med polarna, åtminstone de senaste 20 åren, och dessutom har jag lite jobb för ATG. Semifinalerna krockar tyvärr med det.

Annons