Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Peter Forsberg har brutit med Filip & Fredrik – är inte vänner längre: "Sorglig historia"

15 mar, 2024, 18:00 
Fredrik Wikingsson, Filip Hammar och Peter Forsberg
Peter Forsberg har brutit med tidigare vännerna Fredrik Wikingsson och Filip Hammar.
Annons

Peter Forsberg är en av våra största hockeyspelare genom tiderna. Det är många som vill vara hans vän – av förklarliga skäl.

TV-profilerna Fredrik Wikingsson och Filip Hammar har beundrat "Foppa" i decennier. De fick stifta närmare bekantskap med Peter när han deltog i programmet Vem kan slå Filip & Fredrik, som sändes 2009.

– Vi har försökt få med honom i varje programserie vi har gjort, så det känns ironiskt att när vi väl får med honom så är det förmodligen så att han vill förödmjuka oss på något sätt. Han är utan tvivel Filips och min största idrottsidol genom alla tider, sa Fredrik då.

Fredrik Wikingssons kärlekstips: ”Hur understår sig människor?”Brand logo
Fredrik Wikingssons kärlekstips: ”Hur understår sig människor?”

Peter Forsberg har brutit med Fredrik Wikingsson och Filip Hammar

Men nu har något hänt. Peter är inte vän med Filip och Fredrik längre. Det berättade Fredrik i programmet Alla mot alla.

Fredrik Wikingsson, Filip Hammar och Peter Forsberg
Hoppas verkligen att ni hittar tillbaka till varandra!

– Det finns något i grunden så legendariskt över ”Foppa” att jag måste banna oss för att vi inte förvaltade vårt lilla spår av vänskap vi hade med ”Foppa” när vi tillsammans en gång i tiden ägde en travhäst som tyvärr behövde avlivas för att hon var för sexuell. Var det i den gemensamma sorgen över detta fina sto vi gled ifrån varandra, eller tröttnade han bara på oss? Jag är inte säker på att jag vill veta sanningen, säger Fredrik i programmet.

Annons

Fredrik Wikingsson: "Den var översexuell"

Det är en bisarr historia som ligger bakom uppbrottet. Trion köpte en travhäst ihop, Lina Klipp, som avlivades, endast fem år gammal.

– Min revisor ringde och berättade om hästen, som jag köpte med dig Filip, och hockeylegendaren Peter Forsberg. Vi köpte hästen för fyra-fem år sedan. Vi betalade en del fakturor, för mat och liknande. Sen fick vi lite udda information, om att hästen var översexuell. Det är väl så det går för tävlingshästar som är nymfomaner, och inte kan prestera på banan, då avlivas de, har Fredrik berättat i duons podcast.

– Det är en sorglig historia, mest för att vi inte fick hänga med ”Foppa”, sa Filip då.

Annons