Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Peter Forsberg och hustrun Nicole Nordin om svåra gemensamma beslutet – tycker synd om sonen

24 nov, 2021, 16:00 
Nicole Nordin och Peter Forsberg

Peter Forsberg och Nicole Nordin har fattat ett gemensamt beslut om framtiden.

Annons
Här är Sveriges 5 rikaste!Brand logo
Här är Sveriges 5 rikaste!

Peter Forsberg var i slutet på sin hockeykarriär när han träffade Nicole Nordin. Året var 2009 – och vid den tiden pluggade Nicole fortfarande på Handelshögskolan i Stockholm. Det hela utvecklade sig till en blixtromans, för redan året därpå hade Peter och Nicole förlovat sig.

Sedan dess har deras gemensamma liv gått igenom stora, omvälvande förändringar.

Peter Forsberg och Nicole Nordin om sitt gemensamma beslut

Nicole Nordin och Peter Forsberg
Nicole Nordin och Peter Forsberg är två upptagna människor.

Nicole driver sitt skoföretag, som har sin bas i Schweiz. Men flytten blev en stor omställning för familjen.

– För oss vuxna gick flytten smidigt, men för framförallt Lennox var det tufft den första tiden. Nu, när vi bott där i drygt ett år, har saker och ting fallit på plats. Barnen har fått kompisar och har sina aktiviteter, säger Nicole i en intervju med Amelia.

Annons

Peter är också en etablerad affärsman, med ansvar för investmentbolaget och delägarskap i fastighetskoncernen Lerstenen. Han och Nicole räknar båda Schweiz som sin fasta punkt – men arbetet tvingar dem att röra på sig en hel del.

– Att ses så sällan är självklart inget man strävar efter, men det har varit nästintill oundvikligt under de tidiga småbarnsåren. Vi har blivit bättre på att avsätta tid för varandra och inte bara ses på flygplatsen när någon är på väg, som det såg ut under en kortare period, säger Nicole.

"Viktigt att sätta tydliga gränser"

För Nicole har det varit viktigt att fördela tiden så att karriären inte tar över hela hennes liv. Hon fick ett slags uppvaknande efter en föreläsning på temat.

– Jag fick med mig en rad livsfrågor som är viktiga att svara på, som: ”Vem vill du äta frukost med?” och: ”Hur många timmar vill du sova varje dygn?” Där och då insåg jag att jag vill äga min agenda. Baksidan av entreprenörskapet är ju att det alltid finns mer att göra – man är aldrig riktigt färdig. Därför är det viktigt att sätta tydliga gränser, säger hon.

Annons