Peter Harryson i rullstol – efter svåra sjukdomen

14 sep, 2020, 20:00 
När coronapandemin slog till var det nog få som var mindre oroliga än Peter Harryson. Han hade redan sett döden i vitögat och kämpar fortfarande med att komma tillbaka till sitt gamla jag igen.
Annons
Så långa och korta är svenska kändisarna!
Så långa och korta är svenska kändisarna!

För två år sedan drabbades Peter Harryson av blodförgiftning och det blev 15 veckor på sjukhus innan han äntligen fick åka hem igen. Ironiskt nog hade den allvarliga sjukdomen en positiv effekt, den populära skådespelaren hade gått ner nästan 40 kilo och hans diabetes försvann. En annan effekt visade sig när coronapandemin slog till – han var inte särskilt orolig för sin egen del.

– Man måste ju ha respekt för det, men det går inte att gå omkring att vara det. Jag låg sjuk så länge så jag vande mig vid tanken på att vi kommer sluta en vacker dag.

Har det hjälpt dig nu under pandemin?

Recept.se Nyhetsbrev

– Jag det tycker jag att det har. Jag var väldigt illa däran och låg i en respirator en månad, det kan inte bli så mycket värre än det. Man går på så mycket opiater och droger, så det tar en jävla tid innan man landar efter det här. Det är mardrömmar och dagdrömmar, man har ingen aning om det är rätt eller fel. Det är inte roligt i längden!

Peter Harryson har varit gift med Charlotte Kuylenstierna sedan 1971, hon var ett stort stöd för honom under sjukdomstiden!

Måste använda rullstol

Något som var avgörande för Peter var stödet från hans fru. Hon har skrivit på en avhandling under pandemin, allt medan Peter fortfarande jobbar på att återhämta sig. För 15 veckor på sjukhus varav en månad i respirator sätter trots allt sina spår och han kämpar fortfarande med att ta sig tillbaka till hur han var innan.

Annons

– Jag tassar omkring här med mina kryckor och så åker jag rullstol då och då. Jag försöker gå lite och så tränar jag varje dag, jag åker en mil på cykel bland annat. Jag har varit lite lat också så jag har inte överansträngt mig, men mitt mål är att kunna gå bra utan kryckor igen.

– Men jag är 72 år så jag behöver inte gå lika fort längre!

Göteborg 2020-07-10 Restaurang Sjömagasinet Peter Harryson och Bengt Magnusson på gitarr livestreamade från restaurangen. Foto: Tommy Holl / TT / 2391

Peter Harryson har lyckats hålla vikten – och diabetesen – borta

Något mer han gärna lägger tid på är matlagning, och just nu har han snöat in sig på det indiska köket.

– Nu har man ju tid, man har inte något som stör en. Det är trevligt, säger Peter.

Vikten har han lyckats hålla sedan sjukdomen, och diabetesen är spårlöst borta. Hälsoeffekterna är påtagliga, något Peter är tacksam för.

– Jag slipper ta diabetessprutorna, förut var jag tvungen att ta dem varje dag.

Foto: TT

Annons