Peter Harryson och Robert Wells återförening stoppas

Peter Harryson och Robert Wells återförening stoppas

För femton år sedan gjorde de sin sista säsong med Så ska det låta, och comebacken skulle kommit i år. Men på grund av corona är planerna lagda på is.
Så långa och korta är svenska kändisarna!
Slå på ljud

I åratal var Peter Harryson, Robert Wells och Anders Berglund den trio som bar tv-programmet Så ska de låta på sina axlar och det är tack vare de tre som det gjorde sådan succé och blev det kultförklarade program som det är än idag, men 2005 tackade de för sig och lämnade över tyglarna till andra.

Femton år har gått sedan de tre lämnade programmet och gjorde plats för nya artister och programledare, för tillfället är det Sarah Dawn Finer som leder programmet tillsammans med musikerna och lagledarna Emanuel Norby och Marika Wallstedt.

Turné är inställd – förmodligen permanent

Efter dessa femton år tyckte ursprungstrion att det var dags för en återförening, och de skulle ut på turné med en gemensam show. Sedan kom corona och satte stopp för allt som har med liveunderhållning att göra, och projektet sköts upp till hösten. Nu är det uppskjutet ännu en gång och Peter Harryson menar att det ser mörkt ut för projektet, som även skulle ha hela orginalorkestern från Så ska det låta med på turnén.

– Den är borta. Jag tror inte den kommer bli av. Men den är ju färdig i princip så om det blir så att det går att ta upp den igen så gör jag det gärna, säger Peter Harryson.

Trion Robert Wells, Peter Harryson och Anders Berglund skulle göra comeback tillsammans med showen som de döpt till “Orginalet på turné”. Nu är allt inställt.

– Vi håller kontakten med varandra, Anders bor i Spanien så han har det lite tuffare än vi med restriktioner och kan inte åka vart som helst.

Är ni vänner privat också?

– Oh ja, det är vi. Väldigt goda vänner! Vi kände varandra så pass väl och tyckte om att jobba med varandra vi tre, så det var därför det gick så bra med Så ska det låta, säger Peter.

De som längtat efter lite Så ska det låta-nostalgi blir med andra ord besvikna, men än är inget skrivet i sten!

Foto: TT