Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Peter Jihde säras från partnern efter bara två år: "Ska jag inte ha någon?"

20 nov, 2023, 18:00 
Peter Jihde
EKERUM 20220713Peter Jihde under Victoriagolfen på Ekerums golfbana, Öland.Foto: Mikael Fritzon / TT /kod 62360

Peter Jihdes radarpar splittras!

Annons

Peter Jihde är en av Sveriges mest profilerade tv-personligheter. Han började som sportjournalist – och det är fortfarande en väldigt viktig del av hans gärning. Sedan Viaplay köpte rättigheterna till olika tävlingar inom längskidscirkusen har Jihde fungerat som kanalens André Pops. Den självklarare programledaren.

Här spelar prins Daniel Victoriagolfen – med Peter Jihde!Brand logo
Här spelar prins Daniel Victoriagolfen – med Peter Jihde!

Beskedet: Peter Jihde och partnern splittras

Vid sin sida har han haft Johanna Ojala, före detta SVT-expert som gjorde resan över till Viaplay. Peter och Johanna har bildat radarpar, partners, i studion i Stockholm och sedan bollat över till reportrar på själva tävlingsorten.

Peter Jihde och Johanna Ojala
Peter och Johanna gick till Kristallengalan tillsammans!

Men i start med den här säsongen ska upplägget ändras, rapporterar Expressen. Nu ska en av Peter och Johanna alltid följa med till tävlingsorten.

Annons

Viaplay ska också skrota studion i Stockholm helt under vissa utvalda tävlingar.

– Vi vill ha mer närvaro. Det är ju en viss känsla att vara ute i spåren och få med den hela vägen hem till tittarna i tv-soffan. Det tror vi är bra och viktigt. Vi tror att bevakningen både blir bättre och roligare att titta på, säger sportchefen Lotta Folcker.

Johanna Ojala: "Har lärt mig massor av Peter"

Men för Johanna och Peter blir det en ovan upplevelse. Man märker att Johanna kommer att sakna sin betydligt mer erfarne kollega.

– Det har verkligen funkat bra mellan oss. Vi har kul på jobbet, om man säger så. Han är ju otroligt skicklig och rutinerad. Jag har lärt mig massor av att jobba tillsammans med Peter, säger Johanna till Expressen.

– Nu känns det ju lite som: ”Ska jag stå där själv? Ska jag inte ha nån att tjabba med?”

Peter var på TV4 i 18 år innan han bytte till Viaplay. Sedan dess har han haft en uppsjö olika uppdrag. Han har bland annat gjort fem säsonger av programmet På gränsen med Peter Jihde, som sänds på TV3 och Viaplay. Han har även lett Vinterstudion.

Annons