Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Peter Jihde skakad efter bisarra resan – ”helades” från sin diabetes

16 feb, 2022, 23:00 
Peter Jihde möter den kristna församlingen som kan hela folk med sin tro i ”På gränsen med Peter Jihde” på Viaplay.
Annons
3 kungliga snackisar från vecka 6!Brand logo
3 kungliga snackisar från vecka 6!

Peter Jihde har åkt runt i världen och mött människor man kanske annars inte får uppleva i verkligheten, allt filmades och sänds just nu i programmet På gränsen med Peter Jihde som sänds i TV3.

I veckans avsnitt besöker han en kristen församling ledd av predikanten Andrew Wommack där man anser att tro har helande krafter – om du också betalar för det.

I avsnittet visas han runt i deras påkostade byggnad för Charis Bible College med bland annat en aula för en 3200 personer stor publik, ett bygge och en verksamhet som delvis finansierats av donationer, upp emot 50 miljoner dollar om året. Han får träffa en kvinna som berättar att hon drabbats av en hjärnskada efter en bilolycka, men att tron och bönerna helade henne.

Annons

Därefter frågar Peter om de kan hjälpa honom med hans diabetes typ 1, som han lidit av länge. Enligt de som närvarar kan de hjälpa honom – trots att han själv inte tror lika mycket som dem. Under hela besöket följdes Peter och hans team av församlingens egna kameror.

Peter Jihde ”helas” i programmet.

– Diabetes försvinn från denna kropp, total läkning från topp till tå. Vi förbannar denna diabetes. Allt i blodomloppet måste dö nu i Jesus namn, säger de efter att de lagt sina händer på honom.

– I detta nu befaller vi hans organ att fungera felfritt.

– Nu tror vi att du är helad från din diabetes, min vän, säger en av personerna som var med och uttalade bönen för Peter Jihde.

De frågar honom omgående om han känner något i kroppen, någon skillnad mot förut. Han undviker frågan och tackar dem för deras tro.

– Jag skulle bli överlycklig om jag blev helad från min diabetes men jag tror att chansen är noll procent, säger han till kameran efteråt.

På väg från besöket är Peter Jihde skakad.

– Jag måste erkänna att det här besöket hos Wommack har varit obehagligt. När en tro blir så stark att den står över vetenskapen, när den handlar om pengar och välfärd, då har det gått alldeles för långt.

Avsnittet sänds på torsdag 17 februari kockanl 21.00 på Viaplay och TV3.

Annons