Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Peter Siepen – i min garderob

30 jun, 2019, 12:00 
https://image.svenskdam.se/image-5471213?imageId=5471213&width=1320&height=689
Peter Siepen visar sin garderob
Peter Siepen bor med fästmön Anna Svensson och dottern Rio i en vindsvåning på över 180 kvadratmeter. Välkommen in i Peter Siepens extravaganta garderob.👑 ”Min stil är avantgarde – lite före sin tid”👑 Glassiga glasögonen Siepen inte kan få nog av.👑 Tar alltid tillfället i akt att uttrycka sig genom kläder.
Annons

Var sak på sin plats i lådor och på hyllor! Peter Siepen tar alltid steget fullt ut. Som kändis-dj och proffsminglare har Peter Siepen bjudit på färg och flärd till Stockholms inneställen, och för sin originella stil har han utsetts till Sveriges bäst klädde man.

Hemma i vindsvåningen har han och fästmön var sitt dressingroom med fantasifulla plagg och lekfulla accessoarer. Det har gått bra för killen från förorten, som körde buss och testade microchips på RIFA. Svensk Damtidning tog sig en titt!

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Peter Siepen visar sina kläder hemma i vindsvåningen: Mina plagg andas originalitet och individualism!
Peter Siepen visar sina kläder hemma i vindsvåningen: Mina plagg andas originalitet och individualism!

Började på ZTV

– Jag stod vid en korvkiosk på Hornsgatan när jag plötsligt fick frågan om jag var intresserad av att jobba som program­ledare. Det var så på den tiden. Så jag började på Nordic Channel, som sedan blev Kanal 5, säger Peter.

Annons

Peter Siepen slog igenom på 90-talet när tv-monopolet bröts upp. Det var en helt fantastisk tid, medger denne mångsidige person.

Peter Siepen

– Det var väldigt trevande i början. När jag började på ZTV frågade jag producenten vad jag skulle göra och fick svaret: ”Det får du komma på själv, du har ju tackat ja till jobbet.” Så är det inte i dag. Den där känslan av att allt var möjligt finns inte, nu är allt så uppstyrt och professionellt, säger han.

Peter Siepen byggde personligt varumärke

Peter Siepen kan leva på sitt kända namn. Han har gått sin egen väg och var tidigt gräns­överskridande. Varken han själv eller det han sätter på sig kan trattas ner i en färdig form. Peter Siepen byggde sitt personliga varumärke långt innan någon visste vad det var. Lika noga som denne kändis-dj och proffsminglare byggt sin image har han byggt sin kropp.

Annons

Efter många timmar i gymmet har han en supertränad kropp och imponerande tvättbräda som inte skäms för sig. Han gillar att visa magrutorna och kan vara modell i allt från kostym till badbyxor.

– Det här är en riktig party-våning, menar Peter Siepen, som trots att han flyttade från mindre till större fick rensa och slänga mycket prylar. Numera hänger klädernai ordentliga rader.
– Det här är en riktig party-våning, menar Peter Siepen, som trots att han flyttade från mindre till större fick rensa och slänga mycket prylar. Numera hänger klädernai ordentliga rader.

Peter Siepen är extravagant

Med sin välkomponerade och originella stil har han utsetts till Sveriges bäst klädde man av tidningen Elle.

– Hur man vill framhäva sig själv eller klä sig behöver ju inte nödvändigtvis vara så som vi är vana vid. Jag tog bara steget och vågade lita på den här flammande känslan jag hade, att om jag bejakar mig själv så kommer jag ha ett roligare liv och må bättre. Jag är människa och det är så jag uppskattar min omgivning. Personen är det viktiga, inte en massa andra attribut. Jag tror att när man hittar tryggheten och självkänslan blir man i offentlig­hetens ljus en ambassadör för att hylla individen, säger Peter Siepen, som definierar sin stil som en aning avantgarde, lite före sin tid.

Annons

Ingen ålder

Ålder verkar inte heller ha någon som helst relevans. Ändå hävdar denne unge 55-åring att hans stil har förändrats och blivit mer elegant. Peter Siepen har levt ett ungkarlsliv i Stockholms klubbvärld större delen av sitt liv.

Var sak på sin plats i lådor och på hyllor!
Var sak på sin plats i lådor och på hyllor!

Men när han träffade stylisten Anna Svensson, 37, blev det ändring på det. Den 16 november för tre år sedan fick paret en söt liten babyflicka.Men Peter har fortfarande på sig iögon­fallande kläder på stan. Det finns ingen hejd på de olika stilkombinationerna denne kreative småbarnspappa kan tänka sig att klä sig i.plus_iconVimmelextra: Pippi, pirater och kungakusiner på röda mattanLäs mer

Peter Siepen

Ser man en glad man med rosa hatt, trasiga märkesjeans och ljus­- blå tigerprydd Kenzotröja susa fram på skateboard i kvarteren kring Vasaparken i Stockholm, är det mycket möjligt att det är Siepen som har bråttom att hämta dottern Rio på dagis. Eller varför inte pigga upp en grå onsdag med ett par glittrande solglasögon och kaptensmössa?

Lilla Rio har absolut den coolaste pappan och det är ständigt en överraskning vad han har på sig   …
Lilla Rio har absolut den coolaste pappan och det är ständigt en överraskning vad han har på sig …

Roligt har Peter Siepen haft nästan jämt och hans garderob speglar det lekfulla och krea­tiva sinnelaget. Vissa av plaggen är en aning androgyna, men knappast anonyma. Peter Siepens klädstil är ytterst personlig och det går inte att vara neutral inför hans läckra accessoarer, skor och färgstarka märkesplagg.

Hattar

Fjädrar och klänningar blandar han hej vilt med grabbiga skinnbyxor, väst och svart hatt.– Vissa grejer har jag sorterat ut när jag flyttade. Myrorna fick ett rejält lass med avlagda boots, hattar, jackor och skärp. Innan jag träffade Anna låg allting i stora högar hemma hos mig. Då var jag också lite av en shopoholic och shoppade all­deles för mycket saker, där har hon verkligen hjälpt mig att hålla igen, säger han.plus_iconVimmelextra: Artyeliten på egensinnig vernissage på FotografiskaLäs mer

Annons

Allt kändes rätt!

Utan några längre förhållanden i bagaget vågade Peter satsa hundra procent på kärleken. Plötsligt hade han hittat kvinnan i sitt liv. Allt kändes rätt! Hans fästmö, Anna Svensson, 39, är lika okonventionell som han själv.

– Vi är lika och delar passionen för kläder. Vi har var sin klädkammare. Jag har en välfylld walk-in-closet med mina saker. Hon har ett ännu större dressingroom. Anna har mer kläder och skor än jag.

Efter trettiofem år har Peter Siepen lämnat sin ungkarlslya, tvåan på Söder, och flyttat ihop med sin sambo.

Peter Siepen tar alltid tillfälleti akt att uttrycka sig genom kläder. Favoritskorna, party-plaggen och allt det som familjen håller kärt rymsi två väldimensionerade walk-in-closets.
Peter Siepen tar alltid tillfället i akt att uttrycka sig genom kläder. Favoritskorna, party-plaggen och allt det som familjen håller kärt rymsi två väldimensionerade walk-in-closets.

Bor i stor vindsvåning

Han har också bytt stadsdel till trendiga Vasastan i Stockholm. Peter Siepen bor i dag med fästmön Anna Svensson, 39, och dottern Rio, 2, i en stor vindsvåning. Hissen går ända upp och man kommer in direkt i den läckra bostaden på 180 kvadratmeter plus 60 biyta.

Annons

– Det här är en riktig party­våning, säger Peter Siepen, som trots att han flyttade från mind­re till större fick rensa och slänga mycket prylar.

– Jag är inte nostalgisk utan är helt klar med Söder, säger han. Där­emot kan han sakna sitt drömlantställe i Katrineholm, som nu är sålt.

– Det låg precis vid vattnet, helt magiskt!

Siepen och hans familj åker numera ofta till lägenheten i Marbella för att koppla av och njuta av värme, sol och bad.

Foto Liljeton & Hessman

Annons