Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Petra Malms regelbrott i TV4 – har aldrig hänt tidigare: ”Vill inte se igen”

14 apr, 2023, 17:30 

Ett dramatiskt avslut i ett tufft test i ”Elitstyrkans hemligheter” får Petra Malm att agera – och bryta mot reglerna!

Annons

Årets säsong av ”Elitstyrkans hemligheter” består av deltagare med bakgrund inom allt från världsmästare till amatöridrottare och de pressas till bristningsgränsen i de olika testen som de utsätts för.

Här bryter Petra Malm mot regeln i TV4Brand logo
Här bryter Petra Malm mot regeln i TV4

Och det senaste avsnittet är inget undantag. Deltagarna ska bära sin stridspartskamrat fram och tillbaka mellan två punkter längs en strand, dels på axlarna, dels släpa personen. Därefter ska de springa fram och tillbaka mellan punkterna.

Efter en och en halv timme blir det för mycket för deltagare nummer sju, Joakim. Plötsligt väljer han att lämna han in sitt nummer, vilket betyder att han avbryter sin medverkan i programmet.

Annons

Petra Malm bryter mot regeln i TV4

När övriga deltagare fortsätter det hårda testet har Joakim lagt sig ner en bit bort på stranden och instruktören Petra ”Pam” Malm kommer fram till Joakim för att prata. Han öppnar upp om sitt och familjens oerhört tuffa år där sjukdom har drabbat familjen.

Deltagare nummer sju, Joakim, och Petra ”Pam” Malm i ”Elitstyrkans hemligheter” i TV4.
När Joakim lämnat in sin armbindel kommer instruktören Petra ”Pam” Malm fram för att prata.

Skälet till att han ryckte armbindeln förklarar Joakim att han kände sig skakig. Han kunde inte tänka klart.

– Ångrar du att du ryckte armbindeln? frågar Petra Malm.

Annons

– Ja, det gjorde jag. Jag har aldrig känt så innan.

Petra Malm samlar därefter gruppen och avslöjar att de gör ett stort undantag. Ja, faktum är att det faktiskt aldrig tidigare hänt i programmets historia.

– När man är trött och tömd på all energi så händer det ibland att man tar förhastade beslut. Det är mycket känslor i en sådan här uttagning, säger Petra Malm och fortsätter:

– Ni har ju alla sökt hit av en anledning. Kroppen kommer att säga att det här är vansinne, sluta med det här. Om ni då lyssnar på kroppen och rycker numret, då är ni ute och då är det för sent. En impulsiv handling, ska det få förstöra det ni sökt hit för? Så här har vi inte gjort innan, men nummer sju kommer att få tillbaka sin armbindel, sitt nummer.

Annons
Petra ”Pam” Malm är en av programledarna, instruktörerna, i ”Elitstyrkans hemligheter”.
Petra ”Pam” Malm samlar deltagarna på stranden och avslöjar att de beslutat att bryta mot reglerna i ”Elitstyrkans hemligheter”.

Petra Malms varning till deltagarna i ”Elitstyrkans hemligheter”

Petra Malm förklarar senare i en tv-synk skälet bakom beslutet.

– Om vi känner att någon tagit ett förhastat beslut i stridens hetta, då händer det att de får chansen att ångra sig, säger hon.

Samtidigt skickar hon en skarp varning till deltagarna.

– Det här vill vi inte se igen. Agera inte på det impulsiva som händer, det är klart som fan att kroppen skriker. Ska ni lyssna eller ska ni lita på er själva? Det är helt upp till er.

Annons

”Elitstyrkans hemligheter” sänds på torsdagar klockan 21.00 i TV4 och streamar på TV4 play.

Foto: TV4

Annons