Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Petra Mede om lönen – borde tjäna mer: "Det är något extra med mig"

19 okt, 2022, 18:00 
Indra Nordemar

Petra Mede berättar om sitt storhetsvansinne i en ny intervju.

Annons
5 saker du inte visste om Petra Mede!Brand logo
5 saker du inte visste om Petra Mede!

Petra Mede, 52 har många strängar på sin lyra – ja, hon kan titulera sig både det ena och det andra: Komiker, skådespelare, författare, programledare och nu även tvåbarnsmamma.

Det var strax innan premiären av vårens Let's Dance som Petra avslöjade att hon var gravid. Hon har sedan tidigare dotter Adeline, 10, med före detta sambon Mattias Günther. Men senaste tillskottet, dottern Paula, har hon skaffat helt på egen hand.

Sanningen om Petra Medes graviditet

– Det spelar ju ingen roll hur förberedd man är – och tro mig det här barnet var planerat, haha. I dag finns det så mycket teknisk hjälp att få och den har jag använt mig av, säger hon i en intervju med Svenska Dagbladet.

Hon fortsätter:

– Det är givetvis ingen garanti för att bli gravid, men för mig gick det och nu, fyra månader in, börjar vi bli bekväma med varandra, Paula och jag. Och rent egoistiskt är mammauppgiften det bästa som hänt mig, att få ett tydligt syfte. Även om det skedde i grevens tid.

Petra Mede är nybliven tvåbarnsmamma och aktuell med en ny show.

Född med storhetsvansinne

Men trots att Petra har full rulle i hemmet ligger hon inte på latsidan på jobbfronten. Den 3 november ställer hon sig på scen igen då hennes egna humorföreställning 50/50 har premiär.

Annons

Men några premiärnerver finns inte i sikte.

– Nej, jag blir sällan nervös. Men så är jag också född med storhetsvansinne. Jag har alltid tyckt att det är något litet extra med mig, att jag har en viktig roll i världen.

Petra menar vidare att hon har svårt för att vara ödmjuk. Hon har ända sedan hon var liten vetat att hon kommer stå i rampljuset. Tanken var som ballerina på de största dansscenerna, men den drömmen dog i samband med en skada.

Det är ännu inte bekräftat vilka som blir programledare för Let's Dance 2023.

"Märkligt att jag inte tjänar mer"

Nu har hon programlett flera av de största tv-produktionerna, så som Melodifestivalen, Eurovision Song Contest och Let's Dance, hon har haft en av huvudrollerna i SVT:s omtalade Bonus familjen, hon har skrivit flera självbiografier, varit julvärd – och mycket mer.

Men hon tycker inte att hon fått tillräckligt betalt.

– Det är märkligt att jag inte tjänat mer pengar genom åren. Jag har varit för ointresserad av pengar. Det är först nu som jag börjat bli mer noggrann med ekonomin. Jag har insett att man kan unna sig vid 52 – som ett parhus i Bromma eller den här jättedyra ringen, säger hon till SvD medan hon tittar på en skimrande akvamarin.

Foto: TT

Annons