Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Petra Medes sorg – dödsfallet bekräftat: “Saknar"

11 nov, 2022, 13:00 
AvIbraheem Alsalman

Nu berättar Petra Mede om sorgen efter väninnas bortgång och hur det har påverkat henne.

Annons
5 saker du inte visste om Petra Mede!Brand logo
5 saker du inte visste om Petra Mede!

Petra Mede är verkligen omtyckt!

Mede har blivit folkkär hos de svenska tv-hemmen och syntes bland annat i direktsändning varje lördag bredvid parhästen David Lindgren i Let's Dance, och ledde dessutom programmet Hjulet.

Tidigare i år avslöjade Petra Mede att hon väntade sitt andra barn. Hon har sedan tidigare dottern, Adeline, 10.

Det var när hon medverkade i Nyhetsmorgon som hon kom med glädjebeskedet. Hon avslöjade då också att hon gör det på egen hand den här gången.

– Det är så konstigt för när man väntar barn så är det bara "gud vad underbart". Men nu helt plötsligt säger alla att det är en jättegrej att få två barn, men ingen pratade om det innan, sa hon i TV4:s program och fortsatte:

– Det är underbart, men ja det är lite chockartat.

Annons

Petra Medes sorg – dödsfallet bekräftat: “Saknar"

Nu berättar Mede om en stor sorg hon har drabbats av tidigare i år.

Hennes nära vän, Doris Aronsson , som är 101 år gammal, gick bort för några månader sedan.

– Jag pratar om vad hon har betytt för mig. Hon levde inte med någon livskamrat, utan levde på många sätt okonventionellt, och har inspirerat mig i sitt sätt att vara och tänka. Medan jag jobbade med boken kom jag på att Doris och mitt liv blir som reliefer till varandra. Nu tycker att den handlar nästan mer om henne än om mig, säger Petra Mede i en lång intervju med Expressen och fortsätter:

– Det känns jättesorgligt. Vi bodde dörr mot dörr i närmare 30 år. Hon var nära att dö många gånger, så till slut kändes det som att hon dör nog aldrig. Hon finns för alltid. Och så länge som hon fanns, så var man själv ung på något sätt. Jag saknar henne ofantligt mycket.

Petra Mede är aktuell i diverse sammanhang och numera gör hon föreställningen "50/50" som handlar om allt möjligt i hennes liv.

– Jag är ganska drastisk som person, och även om jag hunnit få en lite modererad syn på att passera 50, så tycker jag ändå att det har varit en ganska tvär vändning för huvud och kropp.

Annons