Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Pia Salming öppnar upp om sorgen efter Börjes bortgång: "En bit av mig har försvunnit"

26 apr, 2023, 06:30 

Pia Salming förlorade sin livskamrat Börje Salming i ALS i november. Nu, fem månader senare, berättar hon om den enorma sorgen.

Annons
Börje Salming är död – blev 71 år gammalBrand logo
Börje Salming är död – blev 71 år gammal

Det var den 24 november 2022 som svenska folket och världen möttes av ett fruktansvärt besked.

Efter en svår kamp mot ALS hade Börje Salming somnat in. Han blev 71 år gammal.

Otroligt många människor sörjde Börjes död, och han hyllades på olika sätt runtom i världen. Men svårast har det givetvis varit för familjen.

Börje Salmings vepa hissas i Brynäs hemmaarena innan välgörenhetsmatchen "Game for Börje" mellan veteranlagen Tre Kronor Legends och Toronto Maple Leafs Alumni i Monitor ERP Arena.
Börje har hyllats runtom i världen.

Pia Salmings ord om sorgen efter Börje Salmings bortgång: "En bit av mig har försvunnit"

Börje efterlämnade sig en stor familj: Fyra barn – Rasmus, Bianca, Anders och Teresa, hustrun Pia Salming, 55, samt storebror Stig Salming, 75.

Annons

Familjen har under tiden då Börje var sjuk, samt efter hans bortgång, berättat öppet om sorgen och kampen mot ALS i media.

Nu, fem månader efter hockeylegendarens död, berättar Pia om sorgen och saknaden efter sin man, i en intervju med Aftonbladet.

– Det känns som om jag har blivit amputerad, som att en bit av mig har försvunnit. Det började med att vårt liv förändrades över en natt. Börje var trött, orolig, kunde inte njuta av ett glas vin. När vi fick diagnosen i maj kom depressionen. Nu ser jag honom överallt. Var han satt när vi åt middag, tittade på teve, när jag håller på med blommorna, säger hon och fortsätter:

– Jag ser honom gå runt där ute och påta. Den här tomheten. Det har gått bra i en vecka nu, jag har jobbat och tränat, inte varit så ledsen, men kanske har jag tagit ut mig för ibland känner jag att jag inte vill gå hem från jobbet. När arbetsdagen är slut går alla hem till sina familjer, sina män, och det blir så påtagligt att jag inte har någon att komma hem till.

Pia Salming berättar om sitt liv ihop med Börje Salming.
Det har gått fem månader sedan Pia förlorade sin älskade livskamrat.

"Börjes barn har kommit mig nära"

Hon fortsätter med att berätta om det viktiga stödet hon fått från nära och kära under denna enormt svåra tid.

Annons

– Varje morgon vaknar jag och… kommer på, att det är så här det är nu. Börjes barn har kommit mig nära, mina arbetskamrater har hjälpt mig, de har kommit hit och knackat på när de varit oroliga. Jag är tacksam för min familj men jag har ändå min ensamhet kvar, för jag har inte honom och det är så jobbigt. Jag är 56 år och har redan träffat mannen i mitt liv, men nu plötsligt är han borta. Men det får vara så, tills det inte gör lika ont längre. Och det är en liten skillnad i dag jämfört med för några veckor sedan, säger Pia till Aftonbladet.

Annons