Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Pinsamma händelsen i Nyhetsmorgon får Anders Pihlblad att tappa fattningen: ”Lite väl närgången”

08 apr, 2024, 19:20 
Vendela Lönnqvist
TV4/Nyhetsmorgon
Hoppla...
Annons

Måndagsmorgonen startar som bekant tidigt med Nyhetsmorgon. Under timmarna hinner fler ämnen betas av och just idag var det Soraya Lavasani som rattade programmet tillsammans med Anders Pihlblad.

Profilens mörka förflutna – det visste du inte om Anders PihlbladBrand logo
Profilens mörka förflutna – det visste du inte om Anders Pihlblad

Nyhetsmorgon – allvar och humor

Nyhetsmorgon är ett uppskattat program i TV4 och en riktig långkörare – första programmet sändes redan 1992 och vid tiden var det det första dagliga morgonprogrammet i svensk tv.

Mycket beror nog dels på de mängder av ämnen som tas upp, allt ifrån tips till matlagning, politik till frågor om vård och aktuella händelser.

Under måndagen gavs det bland annat tips till föräldrar vid konflikter och tjat, sparkungen gästade för att tipsa om hur du får ut det mesta av din skatteåterbäring och så fick tittarna en förklaring på varför Sverige har så många dollarmiljardärer.

Annons

Travhästen Victory Tilly död

Men det fanns också ett tråkigt inslag. Via länk gästade travexperten Per Skoglund för att meddela att travhästen Victory Tilly, Sveriges vinstrikaste travhäst, har dött.

När Soraya och Anders når Per frågar de hur han tog emot beskedet:

– Man kan väl säga såhär att det såklart var ledsamt, men sen måste man också förstå att Victory Tilly hade nått en väldigt aktningsvärd ålder. Han var 29 år. Ska man jämföra det med människoår är det någonstans mellan 95 till 100 år.

Per fortsätter sedan beskriva vilken slags häst Victory Tilly var, men mot slutet av inslaget är det något som sker som får både Soraya och Anders att brista ut i skratt.

Händelsen i Nyhetsmorgon: "Lite väl närgången"

Per Skoglund står nämligen med en annan häst under inslagets gång. Soraya frågar nyfiket vad det är för häst och medan Per förklarar får han också slut på morötter.

Det leder till att hästen börjar nosa nära travexpertens mer privata regioner – och varken Soraya eller Anders kan hålla sig för skratt.

– Uppenbarligen så vill han ha lite mer godis och käk, så du får hämta mer helt enkelt, skrattar Soraya.

Det flamsiga klippet kan du se här:

"Hoppla pålle, här blir hästen lite väl närgången…", går det att läsa under videon.

Anders, däremot, får inte ut ett ord utan kämpar för att få bukt på skrattet. Underbart att se!

Annons