Plötsliga ändringen i Eurovision: Meddelas bara dagar innan finalen – Cornelia Jakobs påverkas

Cornelia Jakobs

Foto: TT

Nu meddelar arrangörerna en plötslig ändring i upplägget.

Det har varit många turer kring Cornelia Jakobs framträdande i Turin. Cornelia representerar som bekant Sverige i Eurovision Song Contest, och tävlar ikväll i hopp om att kvala sig in till den stora finalen på lördag.

Men resan hittills har varit olycksdrabbad. Cornelia Jakobs har gång på gång stött på patrull i form av tekniskt strul, och alla håller tummarna för att kvällens framträdande är skonat. Nu rapporterar Aftonbladet om en plötslig ändring runt tävlingen – med bara ynka dagar kvar till finalen.

Sverige drabbat av covidfall

Förutom Cornelia Jakobs tekniska besvär har det svenska teamet även drabbats av ett covid-fall. Det var den svenska artisten Linnea Henriksson som tillsammans med Edward af Sillén skulle kommentera semifinalerna, som fick ett positivt provsvar vid ankomst.

Linnea Henriksson fick tråkigt nog resa tillbaka till Sverige, och man tvingades ändra om i planeringen. Istället fick Edward kommentera tävlingarna själv, och finalen sänder de tillsammans, men från olika platser. Edward i Turin, och Linnea i Stockholm.

Och just covid har varit ett överhängande hot för alla tävlanden. Det har enligt Aftonbladet skett covidtester på deltagarna varannan dag, samt varit obligatoriskt att bära mask. Att få ett positivt provsvar är ett skräckscenario för alla inblandade – då riskerar man att missa finalen.

Vändningen – dagar innan det avgörs

Men nu är det nya bud, som är lugnande besked för Cornelia Jakobs och alla artister som fruktat ett positivt provsvar. Aftonbladets Tobbe Ek som befinner sig på plats i Turin, rapporterar om det nya beskedet från EBU.

Turin har valt att stoppa den regelbundna covid-testningen, ett beslut som påverkar både artister och övriga personer på plats. Detta eftersom antalet positiva tester kopplade till det stora evenemanget är långt under det nationella genomsnittet.

Det är TV-bolaget Rais som tillsammans med de lokala hälsovårdsmyndigheterna i Turin fattat beslutet.

Förhoppningsvis kan deltagarna pusta ut lite nu, men fortsatt hålla sig pigga och krya inför den stora finalen!

Foto: TT