Populära konstnärens unika hus sålt – för mångmiljonbelopp

06 jun, 2022, 14:00 
AvSimon Holm Stålhand

Lars Lerin byggde det vackra huset – nu är det sålt igen!

Annons

Konstnären Lars Lerin och maken Manoel "Junior" Marques Lerin gifte sig under 2009 och har med åren blivit ett av Sveriges mest folkkära par.

De har även synts tillsammans i programmet Lerins lärlingar där de dessutom bjudit in tv-tittarna till deras hem och genom åren har de bjudit på både skratt och allvar.

I slutet av 2021 berättade de även att de blivit föräldrar igen. Denna gång – tvillingar!

Unika huset – så mycket kostade det

Fastigheten, där familjen bodde, i Smedsby i Östra Ämtervik är rikt på kulturellt kapital. Det var också här Lars Lerin bodde när han träffade sin man Manoel ”Junior” Marques Lerin.

Paret sålde fastigheten och flyttade till Hammarö 2010. Ny ägare blev fotografen JH Engström som nu valt att sälja fastigheten som även har konstnärsparet Marc och Karin Broos och Alma Löv Museum som granne.

Enligt NWT var det ett stort intresse för det unika huset.

– Det har varit en hel del från Värmland, som till exempel Karlstadsbor som letat fritidsfastighet, samt från Stockholm och södra Sverige. Det har även varit internationella intressenter från till exempel Belgien, Tyskland och Holland, säger Anna-Karin Wallinder.

Annons

Nu är alltså huset sålt igen! Paret som har köpt fastigheten ville förbli anonyma, men de är uppenbarligen väldigt nöjda.

– Det här var något som tilltalade båda väldigt mycket. Dels läget och dels för att den typen av renovering som gjorts är i gammaldags stil och känsla. Det är väldigt hemtrevligt. Det bara klickade och de ser jättemycket fram emot att flytta hit, säger Anna-Karin Wallinder.

Prislappen för det unika huset? Enligt NWT slutade prislappen på det begärda priset – 6,8 miljoner!

Annons