Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Populära TV4-profilen försvinner – lägger ner efter bara fyra avsnitt

29 jun, 2023, 16:30 

Karl Fredrik på Österlen får bara fyra avsnitt – nu svarar TV4-profilen.

Annons

Karl Fredrik Gustafsson har med sina gröna fingrar, trädgårdskonster och faiblesse för att påta i trädgården har genom programmet Karl Fredrik på Österlen blivit en stor tittarfavorit i TV4.

8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!Brand logo
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

I senaste säsongen har Karl Fredrik, tillsammans med fästmannen Petter Kjellén, bjudit på trädgårdstips, visat upp sitt nya hus och dokumenterat arbetet på Eklaholm – den gamla kullerstensgården på Österlen där paret både bor och driver sin gårdsbutik.

Men i år blir det inte lika mycket tv-tid för Karl Fredrik på Österlen. Årets säsong är ovanligt kort, bara fyra avsnitt jämfört med åtta, och till tittarnas stora sorg måste man ta farväl redan nu.

Annons
Karl Fredrik Gustafsson
Karl Fredrik Gustafsson har blivit en stor tittarfavorit efter programmet Karl Fredrik på Österlen.

TV4:s beslut: ”Inget konstigt”

Att det bara blir fyra avsnitt är så klart väldigt tråkigt, men det är så verkligheten ser ut och i ett sms till Hänt skriver Karl Fredrik att det är TV4:s beslut att köra säsong med färre avsnitt.

”Beställningen var sådan från TV4 så inget konstigt! 4 härliga extra bra avsnitt!”, skriver Karl Fredrik Gustafsson.

Den populära TV4-profilen saknar dock inte saker att göra. Som trädgårdsmästare, butiksägare och författare har han ständigt många bollar i luften.

Karl Fredriks och Peters nya husdröm

Nyligen köpte även han och Petter en stor tomt med hus på 750 kvadratmeter. Där ska paret starta en flower farm och förhoppningen är att i framtiden även bygga om det till en bröllops- och festlokal.

– Jag har precis fått tillträde till en bit ny mark och en 750 kvadrat byggnad i tegel som ligger närmare havet, söder om Eklaholm, där vi kommer starta Österlen Flower Farm. Vi kommer odla snittblommor och växter för butiken där, säger Karl Fredrik till Hänt.

Karl Fredrik Gustafsson och fästmannen Petter Kjellén
Karl Fredrik Gustafsson och fästmannen Petter Kjellén.

Foto: TT

Annons