Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Premiär för det kontroversiella programmet på kanal 5 – alla är nakna!

07 jun, 2022, 13:08 
AvSimon Holm Stålhand
Sofia Wistam.

Premisserna för programmet är lite... speciella.

Annons
Här är Sveriges 8 rikaste kvinnor – hela listanBrand logo
Här är Sveriges 8 rikaste kvinnor – hela listan

På tisdag klockan 22.05 har det kontroversiella dejtingprogrammet ”Naked attraction Sverige” premiär på kanal 5 och discovery plus.

Programmet går ut på att en person söker en dejt bland deltagare som är nakna. De står bakom ett draperi som höjs succesivt tills allt syns.

Det är inte någon överdrift när det påstås att programmet är kontroversiellt. Programmet har sänts i andra länder, där de fått blandad kompott av mottagande. Den ena sidan anser att det är för mycket naket och den andra sidan tycker att programmet behövs!

Den som leder programmet i Sverige är Sofia Wistam, 56. Hon förstår reaktionerna som programmet medför.

Sofia Wistam
Sofia Wistam förstår reaktionerna.

– När jag först såg programmet blev jag nog lika chockad som alla andra. Kan man verkligen visa allting i tv? Sedan började jag fundera på om jag kan göra det bra, ska man göra det överhuvudtaget och tjänar det något syfte? Men jag tycker att det är viktigt att visa vanliga oretuscherade kroppar som inte är opererade. Nu för tiden så är det ett skönhetsfilter på allt som unga människor ser och det är ett ideal som inte ens existerar, säger Sofia Wistam till Aftonbladet.

Annons

Intima detaljerna

Men trots programmets premisser så hade Sofia Wistam inga större problem att spela in.

– Det svåra blev när jag stod och pratade med till exempel en kille efteråt och jag frågar tjejen vad hon tycker om pungen. ”Jo, den är jättefin”, säger hon. Då hör jag i min öronsnäcka ”Prata lite mer om pungen!”. Hur mycket mer kan man prata om en pung!

Sedan berättar Sofia Wistam vidare om en... ja, låt oss säga, intim detalj hos deltagarna.

– Det är nästan sorgligt att könshåret har försvunnit. Man står genuint och saknar den där 70-talsbusken som man såg i gamla Playboys när man var liten. Tjejerna hade inte ett könshår, killarna hade kanske lite mer.

Annons