Prinsessorna var kärast på societetsbröllopet

ellen stendahl jan dinkelspiel brollop
NU GRATIS

Två prinsessor, en grekisk prins och 237 glada bröllopsgäster. Ellen Stendahls och Jan Dinkelspiels bröllop i Katarina kyrka blev årets hetaste societetsvigsel. Svensk Damtidning var med!

Av: Johanna Fredriksson Foto: Charles Hammarsten

Läs mer: Vilket sagobröllop Victorias väninna Caroline Kreuger fick!

Vilken kärlekslycka! Katarina kyrka på Södermalm i Stockholm svämmade nästan över av kärlek och ömma känslor när prinsessan Madeleines väninna Ellen Stendahl lovade Jan Dinkelspiel (också känd som Robinson-Jan!) evig trohet. Victoria och Daniel höll ömt om varandra när de anlände till kyrkan och bara några minuter senare kom Madeleine och Jonas, hand i hand.

”Snart är det vår tur!” såg Victoria ut att tänka när hon la armen om sin Daniel och gick in i kyrkan. Detta var faktiskt allra första gången som de kunde gå på bröllop som officiellt par. Så sent som i maj tvingades ju Victoria göra ensam entré vid släktvigseln på Mainau, hur förlovad hon än var.

Men sessorna stod inte för all kunglig glans. Grekiske prins Nikolaos och hans flickvän Tatiana Blatnik hade flugit in från London för att se Ellen och Jan säga ja till varandra. Oväntat? Ja kanske, men Ellen känner Tatiana sen de två pluggade tillsammans i Schweiz. Nu var hon tärna och strålande vacker i sin duvgrå sidenklänning och sina höga svarta pumps.

Nikolaos kunde knappt ta ögonen ifrån henne. Redan en timme före vigseln hade de förväntansfulla gästerna börjat samlas utanför den stora solgula kyrkan på höjden ovanför Slussen. Stämningen var på topp, gästerna log och kramade om varandra i augustisolen. Paljetterna på aftonklänningarna glimmade i solskenet och vinden lekte med de tunna, blanka sidentygerna.

Bruden Ellen höll försiktigt upp sin klänning för att inte snava och en av tärnorna räddade blixtsnabbt slöjan från att blåsa iväg i vinden.

Brudnäbbarna fick små korgar med rosenblad och blomsterkransar att ha i håret. Sist av allt lyftes Ellens brudbukett av vita rosor upp ur sin kartong.

I en sagolikt vacker klänning från London, med liten puffärm, djup urringning i ryggen och stor rosett vid ryggslutet. Hennes blonda hår var lockat och uppsatt och doldes delvis av den långa, skira slöjan.

ellen stendahl jan dinkelspiel bröllop

Det vackra brudparet!

Ellen Stendahl och Jan Dinkelspiel kyss på sitt bröllop

Med ett stort leende på läpparna gick hon med försiktiga steg mot mannen hon älskar. Framför henne tultade de sju bedårande små brudnäbbarna och strödde rosenblad på kyrkans stengolv.

Efter vigseln slogs kyrkportarna upp och de rosa och vita rosenbladen flög ystert mot den blå himlen och regnade ner över brudparet, som skrattade och höll om varandra.

– Så fint! viskade prinsessan Madeleine till Jonas.

Det blev ett glatt och avslappnat bröllopsmingel på kyrkbacken, med många spontana kramar och glad förväntan inför den stundande bröllopsfesten.

Daniel Westling vimlade vant runt och pratade med vännerna.

Att han nu är en i gänget på riktigt är det ingen tvekan om. Med medieprofilen Alexander Schulman, vars fästmö Amanda Widell var en av tärnorna, samtalade han extra länge och förtroligt, som om de vore gamla vänner.

Bröllopsfesten hölls i ett stort partytält på familjen Dinkelspiels släktgård.

Peder Dinkelspiel

Unge Willem Dinkelspiel laddar för näbbuppdraget på pappa Peders arm.

Victoria och Daniel på bröllop

På första bröllopet som officiella par! Victoria
strålade i cerise chiffong.

Prinsessan Madeleine i klänning från Oscar de la Rentas

Madeleine hade valt en raffinerad blekrosa 1960-talsmodell, från Oscar de la Rentas sommarkollektion.

Sofia Schörling Högberg med sin man Anders och väninnan Martina Bonde

Sofia Schörling Högberg med sin man Anders och väninnan Martina Bonde.

Lina Davidsons i blåklintsblått. I mitten maken Tom

Vi fick se en fantastisk parad av vackra aftonklänningar, som Lina Davidsons i blåklintsblått. I mitten maken Tom.

Philippa Persson med mamma Leonie och prinsen Karl Johan Persson

Pyttelilla brudnäbben Philippa Persson med mamma Leonie och prinsen Karl Johan Persson.

prinsessan Madeleine och Louise Gottlieb

En grekisk prins i bröllopsvimlet! Nikolaos minglade glatt med prinsessan Madeleine och Louise Gottlieb.

Läs mer: Madeleine och Chris på sensommarens societetsbröllop